Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Kérés nélkül gyűjthet adatokat az egyik legelterjedtebb böngésző

Számos felhasználó arról számol be, hogy a Microsoft Edge engedély nélkül emel át előzményeket, cookiekat és egyéb adatokat más böngészőkből.

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Smart

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

A The Verge újságírója számolt be egy meglehetősen aggasztó jelenségről: Miután számítógépén a Windows frissült, újraindítást követően a Microsoft Edge magától megnyílt – de azokkal a lapokkal, amelyeken előtte a Google Chrome-ban dolgozott. Az esetet reprodukálni tudta laptopján is.

X-en (leánykori nevén: Twitter) több felhasználó is jelezte, hogy velük ugyanez történt, ezek között volt egy válasz, ami felderíthette, mihez lehet köze az ügynek: egy adatimportáló funkció, amivel a különböző böngészők adatait lehet átmenteni az Edge-be: előzményeket, sütiket, a mentett jelszavakat is el lehet így érni a Microsoft szoftverében. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

Csakhogy ez az eredeti cikk írójával és sokan másokkal úgy történt meg, hogy bár megjelent neki egy, az engedélykéréshez hasonló képernyő, az még azelőtt eltűnt, hogy tudott volna dönteni, szeretné-e aktiválni a funkciót – és vélhetően ezzel kvázi úgy vette, hogy a felhasználó szeretné az Edge-be menteni adatait.

Azóta számos más fórumon is megjelentek panaszkodó posztok az ügyben, van, aki szerint még azután is menti az Edge az adatokat, hogy manuálisan megtagadja neki az engedélyt. Frissítéssel oldhatja majd meg a Microsoft a problémát, bár egyelőre az ő részükről hallgatás van a problémáról.