Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Újabb politikust lőttek agyon Mexikóban a háza előtt

Legutóbb egy mexikói tanácstagot öltek meg fegyveres támadók Mexikóban, nem sokkal azután, hogy meggyilkoltak egy helyi polgármestert és testőrét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemrég számolhattunk be egy mexikói polgármester és testőre meggyilkolásáról, most pedig itt van az újabb áldozat, egy tanácstag, aki szintén nem élte túl a támadást. Guerrero állam egyik kisvárosában hajtották végre a merényletet pénteken a helyi tanácstag ellen, akinek esélye sem lehetett a túlélésre.

Fegyveresek jelentek meg a bejáratnál, majd tüzet nyitottak Esmeralda Garzonra. Épp a házát hagyta el, amikor több golyóval végeztek vele, tovább növelve ezzel azon politikusok számát, akik az elmúlt időszakban életüket vesztették ezekben a kegyetlen politikai támadásokban. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A Reuters rámutatott arra a tényre, hogy már 39 olyan politikai jelöltet gyilkoltak meg, akik egy sor posztért versengtek, de már nincsenek az élők sorában. Miután Mexikó egy része rendkívül korrupt, mindig fennáll annak a veszélye, hogy valakit kihúznak a sorból.

Azok sincsenek biztonságban, akik tisztességes munkát végeznek, mert a kartellek bárkire veszélyt jelenthetnek, és ha kiadják az utasítást a bérgyilkosságra, általában a tervük célt ér. Az esetek többségében több fegyverest küldenek egy akcióra, semmit nem bíznak a véletlenre a kartellek, akik sokszor fényes nappal, a civilek előtt követik el a merényleteket.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.