Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

MI-vel létrehozott műsorvezetővel tér vissza a Duna egyik népszerű műsora

Ada több nyelvi és videós modell együttes használatával jött létre, a pontos működése azonban üzleti titok.

...svg content...Fotó: YouTube / M1 – Híradó
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Visszatér a Delta című tudományos műsor a Dunára, amelyet egy mesterséges intelligenciával létrehozott műsorvezető, Bíró Ada fog vezetni. A nézők köszöntése után pedig így hangzott az első mondata:

„Mindent, amit látnak és hallanak, egy számítógép rakott össze, minimális emberi segítséggel”. A Világgazdaság azt írja, a műsorvezető több nyelvi és videós modell együttes használatával jött létre, a pontos működése azonban üzleti titok. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Megjegyzik: az kétségtelen, hogy Ada és a technológiai háttere még gyerekcipőben jár, de kinézete és működése adásról adásra fejlődni fog. Fejős Ádám műsorvezető pedig úgy fogalmazott, a technológia egyedülálló, nem látni sok helyen hasonló megoldást a hírek világában.

Tavaly áprilisban azt is megírtuk, hogy bemutatták az első, mesterséges intelligencia által generált hírolvasót: A Fedha névre keresztelt bemondóprogramot egy hidzsáb nélküli, fekete kabátot és fehér pólót viselő szőke nőként ábrázolják, aki arabul szól a nézőkhöz.

Mint kiderült, a Kuwait News hírolvasójáról van szó, amellyel kezdetben azt tervezték, hogy nem a tévéképernyőkön olvassa majd be a híreket, hanem a médium internetes felületén. De a jövőben akár a híroldal 1,2 millió követővel rendelkező Twitter-fiókján is szolgáltathat majd híreket.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.