Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,75 Ft
Euró
388,09 Ft
Font
456,12 Ft
Bitcoin
67,453 $

Ezekkel a mesterséges intelligencia-fejlesztésekkel érkezhet az iOS 18

A hírek szerint az Apple kifinomult MI-funkciókat integrál a natív iPhone-alkalmazásokba.

...svg content...Fotó: Unsplash/Thom Bradley
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Az Apple Insider információi szerint az Apple közelgő iOS 18 frissítése jelentősen bővíti a mesterséges intelligencia szerepét a natív alkalmazásokban, köztük a Siriben, a Safariban, a Mailben és az Üzenetekben. A fejlesztés része az Apple szélesebb körű stratégiájának, amely a fejlettebb MI-technológiát közvetlenül az okostelefonokba ágyazza be, ahelyett, hogy kizárólag külső MI-szolgáltatásokra támaszkodna.

A mesterséges intelligencia integrálása az iOS 18-ban a felhasználói interakció és funkcionalitás javítását célozza. Az Üzenetek alkalmazásban például képes lesz az MI arra, hogy a felhasználó üzenettörténetének elemzése alapján javasolt válaszokat generáljon, ami potenciálisan egyszerűsítheti a kommunikációt. Soron kívül Hackertámadás is okozhatta az orvosi záróvizsgák informatikai hibáit

A Safari böngésző esetében érkezhet egy „Intelligens keresés” funkció, amely gyorsan összefoglalja a weboldalak tartalmát, segítve a felhasználókat a navigálásban és az információk hatékonyabb kinyerésében.

A hírek szerint az Apple célul tűzte ki, hogy a mesterséges intelligenciát helyben futtassa az eszközökön a saját fejlesztésű Ajax nyelvi modell segítségével, bár úgy tudni, egyes funkciók hálózaton keresztül is működnek majd. Mindez adatvédelmi és adatbiztonsági érdekeket szolgál, és biztosítja, hogy az MI-funkciókat a lehető legnagyobb mértékben magán a készüléken dolgozzák fel.

Az Apple rajongói vélhetően örülni fognak az új funkcióknak, különösen azok gyors hozzáférhetősége miatt, bár a jelenlegi információk szerint a fejlesztések nem kínálnak forradalmian új megoldásokat. Továbbra is kérdés azonban, hogy megáll-e itt az Apple, vagy pedig egy chatbot bemutatásával is meglepi-e majd a felhasználókat?

Újabb európai turistaparadicsomnak lett elege a turistákból

Egyre több népszerű üdülőhely látja úgy, hogy a túlzott turistaáradat már több kárt okoz számukra, mint hasznot.

Újabb Primark-üzlet nyílhat Magyarországon?

Az első hazai Primark-üzlet megnyitása előtti sajtóbejáráson a cég közép-kelet-európai vezetője arra a kérdésre is választ adott, nyitnak-e majd újabb áruházat a magyar piacon.