Mestercukrász: megvan a győztes, övé a nagy fődíj
A Konyhafőnök után a Mestercukrászban is kiosztották a fődíjat, egy remek és izgalmas finálén vagyunk túl, melynek a végén az egyik versenyző több mint boldog lehetett.
A terrakotta színűre hangolt kétemeletes torta dekorációjához egy hatalmas banánlevelet szimbolizáló izomaltcsipkét, csokivitorlát, temperált csokiháromszögeket, és fondantszivárványt készítettek. Az alsó szintjét a családi hagyományok jegyében extracsokis piskóta, tejcsoki ganache, vérnarancsos zselégolyók és egy rozmaringos narancszselé alkotta, a felső emelet pedig Roxi dél-amerikai gyökereit szimbolizálta, ezt vaníliás piskótából, mascarponés kókuszkrémből, vodkás-karamellizált banánból és guava zseléből építette fel.
Roxi a tányérdesszert több elemét is próbálta Rolira bízni, de egyik sem sikerült rendesen: a karamellizált banán elsőre túlment, és bár újrakezdte azt, Roxi kénytelen volt arra is zsebsárkánnyal cukrot égetni az utolsó percben. Tejcsokimousse-os monodesszertet készített vérnarancs-betéttel, kakaós morzsával, guava zselével, maracuja granitával, kókuszhabbal, temperált csokilevéllel, levél formájú tüillel és extra elemként pluszban feltálalta a nagymamája receptje alapján sütött omlós teasüteményét is, amit ezúttal banános karamellel töltött meg.
Rebi a tányérdesszertjét teljesen egyedül készítette el, és nem is adódott vele nehézsége, viszont nagyon megcsúszott a munkával, és a torta dekorálása miatt csak az utolsó percekben tudta kitalálni őket. Bársonyfújással borított joghurtmousse-os monodesszertet készített, málnába töltött málnakaramell- és fehércsokis málnabetéttel, a talpa egy rubicsokis-málnás roppanós, ami mellé málnagélt és egy temperált fehércsokidíszt vitt a zsűri elé.
A kóstolás végeztével a két finalistának el kellett hagynia a konyhát, a Fördős Zével és Rácz Jenővel 5 tagúra bővült zsűri pedig nagy vitát követően hozta meg az évad legfontosabb döntését. A győztes Roxi lett, így ő az ötmillió forintos fődíj, valamint a Mestercukrász cím nyertese!