Mestercukrász: potyogtak a könnyei, ennyi volt számára a verseny
Kedden ismét búcsúznia kellett valakinek, ami után már nincs több esélye arra, hogy megszerezze a Mestercukrász első évadának fődíját.
A versenyzőket nem csak az lepte meg, hogy egy igazi sztárpárnak kell esküvői tortát készíteniük, hanem az is, hogy az egyik emeletnek laktózmentesnek kell lennie, hiszen emiatt duplán is figyelniük kellett az ízekre és az állagokra. A laktózmentes termékek ugyanis eleve édesebbek, és ezt valahogyan ellensúlyozniuk kellett a töltelékek megalkotásakor – olvasható az RTL Magyarország összefoglalójában.
Verusnak szívügye az esküvői torta, így aztán annyira szeretett volna bizonyítani a mai feladattal, hogy teljesen rástresszelt. Alsó szintnek egy citrusos túrókrémmel töltött tortát készített mangós-passiógyümölcsös zselébetéttel, laktózmentes tortának pedig egy étcsokikrémes – málnás verziót, citromkrémmel.
Nina a torta alsó szintjét laktózmentes verzióban, tonkababos-narancsos étcsokival töltötte meg, a felső szintet pedig vaníliás-mangós, illetve mentás málna töltelékkel készítette, laktózmentes svájci vajkrémmel, egy különleges mintával az oldalán és ehető virágokkal díszítve.
Roland nagyon megcsúszott az idővel, nem sikerült a zöld izomalt-tüil dekorációja és rosszul tette bele a merevítőt is a tortába, úgyhogy kénytelen volt visszabontani és újraburkolni. Az alsó szintet egy ananászos-gyömbéres krémmel töltötte meg, a felsőt pedig mangókrémmel és mangóchutneyval, kívülről pedig laktózmentes svájci vajkrémmel burkolta és ehető virágokkal díszítette.
Szívdöglesztően szexi bikinis képpel ünnepelt Metzker Viki
Kornél nagyon félt ettől a feladattól, mert a nagy tortákban nincsen otthon, és a dekoráció sem az erőssége, de épp ezért most mindent megpróbált, hogy végre egy kifinomult és látványos tortát tegyen le a zsűri asztalára.