Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,04 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
54,397 $

Felvállalta másságát a labdarúgó, sorban érkeznek a támogatói

Az A-League középpályása, Josh Cavallo azt mondja, tudja, hogy vannak más játékosok is, akik „csendben élnek“, miután ő lett az egyetlen jelenleg ismert férfi profi labdarúgó a világon, aki bevallotta, hogy meleg.

Fotó: Twitter/Josh Cavallo
Style

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Felrobbantotta az internetet a videó, amely az Adelaide United Twitter oldalán jelent meg, amelyben az ausztrál labdarúgó megosztotta a világgal, hogy meleg – ezzel ő lett az első profi játékos, akiről még aktív karrierje során kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik – írja a The Guardian

„Nagy utazás volt eljutni az életemnek erre a pontjára, de nem is lehetnék boldogabb a döntésemmel, hogy a nyilvánosság elé álljak. Már több mint hat éve küzdöttem a szexualitásommal, és örülök, hogy véget vethetek ennek“ Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

– mondja a játékos. 

Elmondta, hogy azok, akik ismerik, tudják, hogy felnőttként mindig úgy érezte, el kell bújnia. El kell rejteni a valóság elől, hogy meleg, különben nem focizhatna. 

„Meg akarom valósítani az álmot, amire mindig is vágytam, hogy focizhassak, de közben egyenlő bánásmódban részesüljek.“

Világviszonylatban csak egy maroknyi nyíltan meleg férfi labdarúgó van, akik közül egyikük sem játszik az élvonalban, talán ennek köszönhető, hogy azonnal hatalmas támogatásra tett szert a labdarúgó. Kiállt mellette a Werden Bremen, a Wolfsburg, a Schalke, a Juventus, a Kaiserslautern, Gerard Piqué, Antione Griezmann, Penny Wong amerikai szenátor és Jaryd Clifford paralimpikon is – a teljesség igénye nélkül.