Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Felvállalta másságát a labdarúgó, sorban érkeznek a támogatói

Fotó: Twitter/Josh Cavallo
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 27. - 18:08

Az A-League középpályása, Josh Cavallo azt mondja, tudja, hogy vannak más játékosok is, akik „csendben élnek“, miután ő lett az egyetlen jelenleg ismert férfi profi labdarúgó a világon, aki bevallotta, hogy meleg.

Felrobbantotta az internetet a videó, amely az Adelaide United Twitter oldalán jelent meg, amelyben az ausztrál labdarúgó megosztotta a világgal, hogy meleg – ezzel ő lett az első profi játékos, akiről még aktív karrierje során kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik – írja a The Guardian

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

„Nagy utazás volt eljutni az életemnek erre a pontjára, de nem is lehetnék boldogabb a döntésemmel, hogy a nyilvánosság elé álljak. Már több mint hat éve küzdöttem a szexualitásommal, és örülök, hogy véget vethetek ennek“

– mondja a játékos. 

Elmondta, hogy azok, akik ismerik, tudják, hogy felnőttként mindig úgy érezte, el kell bújnia. El kell rejteni a valóság elől, hogy meleg, különben nem focizhatna. 

„Meg akarom valósítani az álmot, amire mindig is vágytam, hogy focizhassak, de közben egyenlő bánásmódban részesüljek.“

Világviszonylatban csak egy maroknyi nyíltan meleg férfi labdarúgó van, akik közül egyikük sem játszik az élvonalban, talán ennek köszönhető, hogy azonnal hatalmas támogatásra tett szert a labdarúgó. Kiállt mellette a Werden Bremen, a Wolfsburg, a Schalke, a Juventus, a Kaiserslautern, Gerard Piqué, Antione Griezmann, Penny Wong amerikai szenátor és Jaryd Clifford paralimpikon is – a teljesség igénye nélkül.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.