Clouds
21 Budapest
Dollár
355,66 Ft
Euró
387,32 Ft
Font
440,32 Ft
Bitcoin
23,007 $

Állítólag úgy megütött egy férfit egy rendőr, hogy le kellett műteni egyik heréjét

TÉMÁK:
#18 #Franciaország
Fotó: MTI/AP/Lewis Joly
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 26 éves férfi állítja, a párizsi tüntetéseken egy rendőr olyan nagy erővel rúgta ágyékon, hogy egyik heréjét le kellett műteni.

Az Independent jelentése szerint egy 26 éves mérnök azt állítja, hogy a múlt heti párizsi nyugdíjreform-tüntetésekről készített videót, amikor egy rendőr olyan erővel ágyékon ütötte, hogy egyik heréjét amputálni kellett.

Soron kívül Lengyel orvosok megtagadták az abortusz elvégzését egy 14 éves megerőszakolt lánytól

A francia jelentésekben csak Ivan S-ként emlegetett férfi azóta panaszt tett a párizsi rendőrségen is a rendőri brutalitás miatt.

A francia Liberation napilap tudomása szerint a 26 éves mérnök egy francia nagyvállalatnál dolgozik, s részt vett a párizsi tüntetésen. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Franciaország-szerte mintegy egymillió ember vett részt a tüntetéseken, a legnagyobb párizsi megmozduláson pedig legalább 80 ezer ember jelent meg.

A tüntetők Emmanuel Macron elnök azon terve ellen demonstráltak, mely szerint két évvel, 64 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt. A fiatal mérnök elmondása szerint a rendőrök a földre lökték, miközben épp videózta a tüntetést: amint a földre esett, egy másik rendőr állítólag egy gumibottal kezdte ütlegelni a férfi ágyékát.

Az incidensről egyébként felvétel is készült, amit más tüntetők rögzítettek, de még a helyi tévécsatornák is leadták, és rengeteg megosztást kapott a közösségi médiában. A francia rendőrségre pedig nem vet túl jó fényt az újabb erőszakos eset, hiszen már eddig is azzal vádolták a rendőröket, hogy túlzásba esnek és túl erőszakosan lépnek fel az intézkedések során.