Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Megtelt koronavírus-áldozatokkal a halottasház az egyik erdélyi városban

A Szeben megyei egészségügy komoly bajba került, ugyanis a térség, valamint a megyeszékhely, Nagyszeben kórházaiban felerősödött a koronavírus-járvány intenzitása, és nemcsak a kórtermek, hanem a patológiai intézetek halottasházai is megteltek.

Ponte San Pietro, 2020. április 3. Az új koronavírus okozta betegségben meghalt emberek koporsói a különbözõ olaszországi térségekben mûködõ krematóriumokba szállításukra várnak a lombardiai Bergamo közelében fekvõ Ponte San Pietróban 2020. április 3-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában. MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Szeben megyei egészségügy komoly bajba került, ugyanis a térség, valamint a megyeszékhely, Nagyszeben kórházaiban felerősödött a koronavírus-járvány intenzitása, és nemcsak a kórtermek, hanem a patológiai intézetek halottasházai is megteltek.

A Főtér romániai hírportál beszámolója szerint a helyzetet az egyik helyi cég bevonásával próbálják enyhíteni – ők egy járványügyi szempontból biztonságos konténert bocsátottak a nagyszebeni klinika rendelkezésére. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

Ebben a konténerben tárolják majd a COVID-19 fertőzés szövődményeiben elhalálozott betegek holttestét, ezáltal elkerülhetik a kórokozó további terjedését.

A megyében amiatt vált kritikussá a járványhelyzet, mert az elmúlt héten olyan napok is voltak, hogy 10-15 áldozatot vettek nyilvántartásba az egészségügyi hatóságok. Problémát jelent az is, hogy a szóban forgó klinika igazságügyi orvostani intézetében található halottasház kapacitása mindössze 10-12 fő, így hamar betelhet.

Szeben megyében a fertőzöttségi arány kedden 7 ezrelékes volt, Nagyszebenben viszont már 11 ezrelékre emelkedett ez az érték. Vannak olyan kórházak, ahol a koronavírus-páciensek ápolására elkülönített helyek is beteltek, a szebeni sürgősségi klinikán például mind a 177 ágy foglalt.

Bemutatták a SpaceX első, űrsétákhoz tervezett high-tech ruháját (videó)

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.

Sztrájkkal tiltakoznak a RAI olasz közszolgálati televízió dolgozói

Munkabeszüntetésbe kezdtek hétfőn a RAI olasz közszolgálati televízió munkatársai, tiltakozva a költségvetés-csökkentés, a munkavállalói jogok helyzete és a politikai befolyás ellen.

Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete által közzétett jelentés szerint jelentős áremelkedés tapasztalható a világpiacon, különösen a növényi olaj, a hús és a gabona esetében.