Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Mióta itt jártál:

Megtalálták az eltűnt radioaktív kapszulát Ausztráliában

TÉMÁK:
#Ausztrália
Fotó: Az ausztrál tűzoltóság által 2023. január 30-án közreadott képen tűzoltók keresik a szállítás közben elveszített, rendkívül sugárzó, radioaktív anyagot tartalmazó kapszulát Perth határában január 28-án. A Rio Tinto brit-ausztrál bányavállalat január 30-án bocsánatot kért, amiért szállítás közben elveszítette a radioaktív kapszulát. Az anyagnak feltehetően szállítás közben veszett nyoma még január 10. és január 16. között a Rio Tinto sivatagi telephelyét és Perth városát összekötő 1400 kilométeres úton. MTI/AP/Ausztrál tűzoltóság
Ausztrália és Óceánia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Rengetegen dolgoztak azon, hogy minél hamarabb előkerüljön a radioaktív kapszula, amit végül sikeresen megtaláltak.

Mint ismeretes, nemrég eltűnt egy radioaktív kapszula, ami kapcsán kiderült, az ausztrál nukleáris ügynökség is keresi az elvezett tárgyat. Röviddel az eset után nagy keresésbe kezdtek a hatóságok, akik végül sikerrel jártak.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A Sky News arról számolt be, hogy megtalálták a radioaktív kapszulát, ami egy teherautóról esett le az ausztrál vadonban. Ezt követően sugárzási riasztást rendeltek el, és több száz kilométernyi utat kutatták át.

A hivatalos tájékoztatás szerint a cézium 137-et kibocsátó ezüst kapszula már az illetékes szerveknél van. A 6 mm x 8 mm-es kapszulát sugárzásmérő berendezéssel keresték, lassan végigjárva azt a 870 mérföldes utat, amit megtett a teherautó.