Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,20 Ft
Euró
394,99 Ft
Font
467,35 Ft
Bitcoin
68,333 $

Megtalálhatták az allergia ellenszerét, saját immunrendszerünk lehet a kulcs

Százmilliók küzdenek a kellemetlen tünetekkel, most két kutatócsoport is új eredményekkel kecsegtet.

...svg content...Fotó: unsplash
Orvostudomány

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Két, egymástól különböző kutatás is egybehangzóan bizonyította, hogy megtalálták a megoldást az allergia végleges gyógyítására. Az áttörés gyógyszer formájában jöhet, ám ezúttal már átfogó módon oldhatja meg a problémát.

Allergia akkor alakul ki, amikor az immunrendszer olyan – egyébként – ártalmatlan dolgok miatt ad vészjelzést, mint a pollen, a mogyoró vagy a háziállatok szőrszálai. Egyes immunsejtek emiatt egy IgE nevű antitesttípust bocsátanak ki, hogy felvegyék a harcot a téves ellenséggel. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Ezek a sejtek később is emlékeznek a „támadókra”, ami miatt aztán újból megjelennek az allergiás tünetek. Ennek a blokkolásával azonban megakadályozhatják az immunrendszer reakcióját, ami a már sokak által ismert szimptómákat okozza.

A kutatók már tesztelik a blokkolást előidéző gyógyszert, ami nem csupán a pollen és állatszőr elleni tüneteket, de az ételallergiát is megszüntetheti, ami akár rendkívül súlyos immunreakciókat is okozhat. A felfedezés az allergiafajták diagnosztizálását, valamint a gyors és célzott kezelést is megkönnyítheti.

Hosszabb távon ugyanakkor azt remélik, hogy akár az összes allergiafajtától megszabadíthatják az emberiséget. Az eredmények már most ígéretesnek tűnnek, a kanadai McMaster Egyetem immunológuscsapata pedig még tovább dolgozik a sejtek vizsgálatán – írja a Science News Explore.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.