Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Megszűnt az egyik jól ismert magyar labdarúgó-csapat

A Szombathelyi Haladás visszavonta harmadosztályú nevezését, jelenleg pedig már hivatalos képviselője sincs.

...svg content...Fotó: A szombathelyi Tamás László (b) és Ivanov Galin a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás mérkõzés végén a mezõkövesdi városi stadionban 2019. május 11-én. A sereghajtó Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott, így kiesett az élvonalból. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Szombathelyi Haladás, a nyugat-magyarországi város hosszú múltra visszatekintő labdarúgóklubja gyakorlatilag megszűnt működni. A klub kedden este kiadott közleménye szerint a csapat már nem rendelkezik igazolt játékosokkal, és visszavonta nevezését a harmadosztályú (NB III) bajnokságból is.

A klub sorsát megpecsételő események sorozata a keddi tulajdonosi taggyűlésen csúcsosodott ki. Szántó Erzsébet ügyvezető igazgató mandátuma lejárt, a taggyűlés pedig nem nevezett ki új vezetőt a helyére, így a társaság hivatalos képviselet nélkül maradt. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

A vezetőségi válság tovább mélyült, amikor Homlok Tibor, a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, valamint Unger Richard, az önkormányzat delegáltja is lemondott felügyelőbizottsági tagságáról. Az Illés Akadémia képviselője pedig már korábban távozott a testületből.

A taggyűlésen nyilvánvalóvá vált

A taggyűlésen nyilvánvalóvá vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. nem rendelkezik egyetlen igazolt labdarúgóval sem. Ez a tény, valamint az NB III-as nevezés visszavonása gyakorlatilag a klub működésének végét jelenti.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A Haladás korábbi sikerei fényében különösen fájdalmas ez a fejlemény. A csapat az előző szezonban még az NB II-ben szerepelt, ahol a 14. helyen végezve éppen bennmaradt. azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága nem adta meg a klubnak a másodosztályú licencet, ami már előrevetítette a mostani helyzetet.

A klub közleménye szerint lehetőség van arra, hogy a Haladás VSE vagy az Illés Akadémia átvegye a visszavont NB III-as nevezést, ami legalább részben biztosíthatná a szombathelyi labdarúgás jövőjét, ez azonban még bizonytalan, és a patinás klub jelenlegi formájában történő megszűnése így is jelentős veszteség a magyar futball számára.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.