Mégsem teljesül Mbappé minden követelése

MTI/EPA/Mohammed Badra

Bense Róbert

2022. május 23. - 09:41

És mégis a francia válogatott kispadjára vár Zidane?

Még mindig csupán egyetlen biztos dolgot látunk Mbappé jövőjében, méghozzá azt, hogy marad a PSG-nél. Közben a spanyol és a francia sportsajtó már mindent „odaígért” a 23 éves csatárnak, azonban nagyon úgy tűnik, hogy ennek a fele sem igaz.

Repkedtek az eurószázmilliók, ami reális is lehet, tekintve, hogy elég komoly licit ment a PSG és a Real Madrid között, mint ahogy focis berkekben sokan már azt is tudni vélték, hogy a párizsiak beleszólást adnak Mbappénak az átigazolásokat és az edzőkérdést illetően is.

Nos, az állítólagos nagy ígéretekből kettő már most megdőlni látszik, ugyanis Zidane vélhetően még Mbappé kedvéért, és a spanyol források által emlegetett éves 25 milliós rekordfizetésért sem hajlandó leülni a PSG kispadjára, legalábbis addig, míg fény nem derül Didier Deschamps jövőjére a francia válogatottnál. Erre pedig legkorábban a katari világbajnokság után kaphatunk választ.

Mint ahogy az sem valószínű, hogy a Monaco fiatal tehetségét, Aurélien Tchouaménit sikerül megszereznie a PSG-nek, ugyanis csapata jóval magasabb összeget szeretne kapni érte, mint amit a francia bajnok hajlandó lenne kifizetni – írta meg a Fichajes.

A játékos piaci értéke 40 millió euró körül mozog a Transfermarkt szerint, arra viszont egyre kisebb az esély, hogy a Monaco bárkinek is odaadná 60 millió eurónál kevesebbért. Mbappé részéről mindenesetre ő volt az egyik olyan erősítés, akit kifejezetten ajánlott a PSG klubvezetése számára.