Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Megnyitották Gázában az első női bokszklubot

TÉMÁK:
#palesztina
Fotó: illusztráció | unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az évek során egyre többen csatlakoztak, most végre megnyitotta kapuit a Palesztin Bokszközpont.

Gáza egyetlen női szóló bokszklubjában edz a 15 éves Farah Abu Al-Qomsan is, aki szorgalmasan gyakorolja a szabályos mozdulatokat, kesztyűzik a többi lánnyal, Osama Ayoub edzővel pedig átbeszéli a feladatokat.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

A lány mindössze kilenc éves volt, amikor elkezdte a bokszolást, elmondása szerint igazi felszabadulás volt számára a sport, melynek köszönhetően sikerült túllendülnie a gázai övezetben tapasztalt napi nehézségeken – írja a CNA.

“Egy kis garázsban edzettünk. Most már a szabályoknak megfelelően csinálunk mindent, és levezetjük a rossz energiákat” – mondta Farah, akinek edzője úgy véli, hogy a lányok már készen állnak a profi sportpályára is.

Hat évvel ezelőtt Ayoub két lánnyal kezdte a gyakorlást. Ahogy egyre többen csatlakoztak, kiköltöztek a garázsból, és a tengerparton vagy egy bérelt helyiségekben edzettek, mielőtt beköltöztek az új klubépületbe.

Most körülbelül 40-en edzenek a központban, melynek falain olyan sztárok poszterei láthatóak, mint Mike Tyson.  “Néhányan azt szokták mondani nekem, hogy menjek és tanuljak valami lányos dolgot”” – folytatta Farah. “Sokat profitálok az ökölvívásból, és ma már az a célom, hogy képviseljem a népemet, és részt vegyek tornákon is.”