Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Megnyitották Gázában az első női bokszklubot

Az évek során egyre többen csatlakoztak, most végre megnyitotta kapuit a Palesztin Bokszközpont.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Gáza egyetlen női szóló bokszklubjában edz a 15 éves Farah Abu Al-Qomsan is, aki szorgalmasan gyakorolja a szabályos mozdulatokat, kesztyűzik a többi lánnyal, Osama Ayoub edzővel pedig átbeszéli a feladatokat.

A lány mindössze kilenc éves volt, amikor elkezdte a bokszolást, elmondása szerint igazi felszabadulás volt számára a sport, melynek köszönhetően sikerült túllendülnie a gázai övezetben tapasztalt napi nehézségeken – írja a CNA. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

„Egy kis garázsban edzettünk. Most már a szabályoknak megfelelően csinálunk mindent, és levezetjük a rossz energiákat” – mondta Farah, akinek edzője úgy véli, hogy a lányok már készen állnak a profi sportpályára is.

Hat évvel ezelőtt Ayoub két lánnyal kezdte a gyakorlást. Ahogy egyre többen csatlakoztak, kiköltöztek a garázsból, és a tengerparton vagy egy bérelt helyiségekben edzettek, mielőtt beköltöztek az új klubépületbe.

Most körülbelül 40-en edzenek a központban, melynek falain olyan sztárok poszterei láthatóak, mint Mike Tyson.  „Néhányan azt szokták mondani nekem, hogy menjek és tanuljak valami lányos dolgot”” – folytatta Farah. „Sokat profitálok az ökölvívásból, és ma már az a célom, hogy képviseljem a népemet, és részt vegyek tornákon is.”

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

A Manchester City egyik legjobb játékosa távozni akar

Váratlanul benyújtotta távozás szándékát a Manchester City egyik legjobb játékosa, ami komoly fejtörést okozhat Pep Guardiolának.

Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren történt a baleset a Pohoda fesztiválon.