Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

Megnevezte a rendőrség, ki gyilkolt meg tegnap 10 embert egy amerikai szupermarketben

Megnevezte a rendőrség, ki gyilkolt meg tegnap 10 embert egy amerikai szupermarketben

...svg content...Rendőségi jármű áll egy King Soopers bevásárlóközpont előtt a Colorado állambeli Boulderben 2021. március 23-án, miután előző nap tíz ember életét vesztette az áruházban történt fegyveres incidensben. A boulderi hatóságok később Ahmad Al Aliwi Alissa néven azonosították a 21 éves gyanúsítottat, akit első fokon tízrendbeli gyilkossággal vádolnak. A feltételezett tettes indítékai egyelőre nem világosak. MTI/AP/David Zalubowski
Külföld
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A 21 éves, már őrizetben lévő gyanúsított nevét a helyi rendőrfőnök tette közzé egy sajtótájékoztatón, de további információt sem róla, sem esetleges indítékairól nem adtak meg. A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a gyanúsított denveri lakásán további fegyvereket találtak.

A hatóságok szerint ő volt az egyetlen, aki a támadásban részt vett, így nem fenyegeti további veszély a közösséget. A rendőrfőnök elárulta, a gyanúsítottat tízrendbeli gyilkossággal vádolják. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Michael Dougherty, a megyei ügyész elmondta, hogy a tettes élete nagy részét az Egyesült Államokban töltötte, a közeli Arvada lakosa volt. Azt is elárulta, hogy Alissa vallomást tett és a rendőrökkel való tűzharcban lábon lőtték.

A rendőrfőnök beszélt az elhunyt rendőrről, az 51 éves Eric Talleyről is, aki 2010 óta szolgált a helyi rendőrségnél és elsőként érkezett a lövöldözés helyszínére. Rajta kívül további kilenc ember – 20 és 65 közöttiek – hunytak el.

Arról, hogy mi történt tegnap Boulderben, itt írtunk részletesebben.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Tűzeset a Camponában: visszaengedték a személyzetet

Időközben visszaengedték a személyeztet a budapesti Campona bevásárlóközpontba, az éttermet kivéve, a tűz keletkezett.