Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Megnevezte a rendőrség, ki gyilkolt meg tegnap 10 embert egy amerikai szupermarketben

Rendőségi jármű áll egy King Soopers bevásárlóközpont előtt a Colorado állambeli Boulderben 2021. március 23-án, miután előző nap tíz ember életét vesztette az áruházban történt fegyveres incidensben. A boulderi hatóságok később Ahmad Al Aliwi Alissa néven azonosították a 21 éves gyanúsítottat, akit első fokon tízrendbeli gyilkossággal vádolnak. A feltételezett tettes indítékai egyelőre nem világosak. MTI/AP/David Zalubowski
Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Megnevezte a rendőrség, ki gyilkolt meg tegnap 10 embert egy amerikai szupermarketben

A 21 éves, már őrizetben lévő gyanúsított nevét a helyi rendőrfőnök tette közzé egy sajtótájékoztatón, de további információt sem róla, sem esetleges indítékairól nem adtak meg. A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a gyanúsított denveri lakásán további fegyvereket találtak.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A hatóságok szerint ő volt az egyetlen, aki a támadásban részt vett, így nem fenyegeti további veszély a közösséget. A rendőrfőnök elárulta, a gyanúsítottat tízrendbeli gyilkossággal vádolják.

Michael Dougherty, a megyei ügyész elmondta, hogy a tettes élete nagy részét az Egyesült Államokban töltötte, a közeli Arvada lakosa volt. Azt is elárulta, hogy Alissa vallomást tett és a rendőrökkel való tűzharcban lábon lőtték.

A rendőrfőnök beszélt az elhunyt rendőrről, az 51 éves Eric Talleyről is, aki 2010 óta szolgált a helyi rendőrségnél és elsőként érkezett a lövöldözés helyszínére. Rajta kívül további kilenc ember – 20 és 65 közöttiek – hunytak el.

Arról, hogy mi történt tegnap Boulderben, itt írtunk részletesebben.