Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Meghalt a világ egyik legnagyobb divattervezője, Roberto Cavalli

Roberto Cavalli hatalmas név volt a szakmában, akit 83 éves korában ért utol a halál, és ezzel igen nagy űrt hagy maga mögött.

...svg content...Fotó: Instagram/Roberto Cavalli Personal
Kult

Hujber Dávid

Szerkesztő

83 éves korában hunyt el Roberto Cavalli olasz divattervező, aki hatalmas sztárként élhette az életét. Még a 70-es évek elején alapította a cégét, és azóta nagy utat járt be, majd az idő múlásával egyre többen ismerték el a munkásságát, szerte a világon komoly népszerűségnek örvendett.

A divattervezőnek, aki egy ideje betegséggel küzdött, hat gyermeke volt. A Reuters arról számolt be, hogy Cavalli pénteken, a firenzei otthonában hajtotta örök álomra a fejét, akit sokan egy extrovertált művészkedvelőnek tartottak. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Gyakran láthattuk sötét napszemüvegekben és szivarral. Többek között az ingatlanpiacon is letette a névjegyét, és rendszeresen jelent meg a népszerű „Just Cavalli Cafe-ban”, egy Milánó központjában található éjszakai klubban. A szintén legendás divattervező Giorgio Armani azt mondta, mindig nagyon tisztelte a honfitársát, bár a divatról alkotott elképzelése nem is lehetett volna másabb.

Igazi művészként beszélt róla, aki csodálatosan használta az „ecsetvonalakat”, és a fantáziáját úgy öntötte formákba, hogy közben a ruhákat csábítóvá varázsolta általa. Rengetegen rótták le tiszteletüket előtte a közösségi médiában, és ezzel egy újabb nagy nevet vesztettünk el, aki évtizedeken át hatással tudott lenni a divatra.