Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Meghalt egy egyéves porcsalmai kisfiú, a család szerint az orvos hibázott

A kisgyereket a családtagok állítása szerint az orvos csak felületesen vizsgálta meg, és egy kúp felírása után hazaengedte. Másnapra azonban a gyerek állapota tovább romlott.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vasárnap este Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől már független ügyeletre vitték a szülők egyéves gyermeküket, aki nagyon rosszul volt, sokat hányt és hasmenése is volt. A kisfiú édesapja szerint a vizsgálat nagyon gyorsan, körülbelül két perc alatt lezajlott.

„Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva meg satöbbi, ilyeneket mondott” – árulta el az ATV Híradónak. Az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a gyermeket a szülők hazavitték. A kicsi állapota azonban tovább romlott, így kétségbeesve rohantak vele a porcsalmai háziorvoshoz.

„Még akkor is hányt. Enni evett, inni is ivott. Reggel felálltunk, bevittük vissza az orvoshoz, ott már újra kellett éleszteni, mert nem reagált semmire, annyira ki volt száradva” – idézte fel a szörnyű pillanatokat az édesanya. A kisfiúhoz mentőhelikoptert hívtak, sajnos azonban mire odaért, már késő volt, a gyermek elhunyt.

A szülők elmondása szerint gyermekük halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani, addig a temetést sem tudják intézni. A kisfiú nagymamája biztos benne, hogy valaki hibázott, s ez vezetett odáig, hogy a kisunokája meghalt. Mint mondta, amikor hétfőn reggel elvitték a háziorvoshoz, senki sem gondolta, hogy tragédia történhet.

„Még akkor a kisfiú jól érezte magát. Evett is, reggelizett is, de utána nekem már csak annyit mondtak, hogy meghalt a kisfiú, de én ezt nem tudom felfogni” – mondta megtörten, hozzátéve, hogy feljelentést tesznek. A rendőrségtől kapott információnk szerint vizsgálják a kicsi halálának körülményeit. A porcsalmai háziorvos szerint a gyerek a karjaiban halt meg, ám a boncolás eredményéig nem tud több információval szolgálni. A mátészalkai ügyeletet működtető mentőszolgálat egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.