Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,389 $

Meghalt az ISIS vezetője, akit márciusban neveztek ki

Joe Biden 2022 márciusában jelentette be, hogy meghalt az ISIS előző vezetője, Abu Al-Hassan Al-hashemi Al-Quraishit akkor nevezték ki. 

...svg content...Fotó: Az Iszlám Állam terrorszervezet egyik harcosának felesége hazatérésére készül az al-Haszaka szíriai kormányzóságban lévõ al-Hol menekülttáborból 2022. augusztus 14-én. Az észak-szíriai autonóm közigazgatás engedélyezte 450 családtag hazatérését Deir ez-Zór kormányzóságba az ottani hatóságokkal egyeztetve. Az al-Hol táborban mintegy 70 ezer ember él, fõként az iszlamista harcosok feleségei és gyermekei. MTI/EPA/Ahmed Mardnli
Közel-Kelet

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ISIS szerdás elismerte, hogy maghalt a vezetője, Abu Al-Hassan Al-hashemi Al-Quraishi, és egyúttal kinevezte az utódját a csoport médiájához tartozó al-Furqan nevű orgánum által közzétett hangüzenetben. 

„Bejelentem és gyászolom az Iszlám Állam és a mindenható Iszlám Állam harcosai számára, a hívők amírjának és a muszlimok kalifájának, Abu Al-Hassan Al-hashemi Al-Quraishinak a távozását. Meghalt, miközben Isten ellenségei ellen küzdött” – idézi a CNN az üzenetet.  Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Abu Omar al-Muhajer szóvivő azt nem közölte, hogy ki és hol végzett a csoport parancsnokával.

A szervezet bejelentette utódját, aki az Abu al-Husain al-Husaini al-Quraishi nevet viseli. Róla keveset tudni, de a csoport „régi harcosként” jellemezte, további részletek említése nélkül.

Az elhunyt vezetőt 2022 márciusában nevezte ki az ISIS, miután Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy Abu Ibrahim al-Husszimi al-Quraishi egy északnyugat-szíriai katonai műveletben meghalt.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.