Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Egykori bűntársa szerint meggyilkolhatták Jeffrey Epsteint a börtönben

New York, 2019. július 8. Geoffrey Berman New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án. A 66 éves Epstein 2019. július 6-án letartóztatták kiskorúak szexuális zaklatása és emberkereskedelem gyanúja miatt New Jerseyben. 2002 és 2005 között New Yorkban és Floridában elkövetett, több tucatnyi kiskorú lány elleni szexuális visszaélés, emberkereskedelem, és pedofília gyanúja miatt a manhattani szövetségi bíróság vádat emelt a milliárdos ellen. MTI/EPA/Jason Szenes
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Ghislaine Maxwellt gyermekkereskedelem miatt ítéleték húsz év fegyházra.

A néhai Robert Maxwell brit sajtómogul lánya segített Epsteinnek kiskorú áldozatainak becserkészésében, mindeközben az üzletember szeretője is volt. Most a 2019-ben öngyilkosságot elkövető Epsteinről is beszélt egy interjúban.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Habár a boncolás szerint Jeffrey Epstein önkezével vetett véget életének még három évvel ezelőtt, Maxwell szerint a férfit meggyilkolhatták a New York-i börtönben – írja a Radio France Internationale.

Maxwell: bár soha ne találkoztunk volna

“Úgy vélem, hogy meggyilkolták Megdöbbentem. Aztán azon tűnődtem, hogyan történhetett” – vélekedett Epstein haláláról, akinek a testvére is hasonló véleményen van, aki egy igazságügyi orvosszakértőt is felbérelt, hogy vizsgálja ki fivére halálának körülményeit.

Maxwell fellebbezett a 20 éves büntetése miatt, azt mondta, nem tudta, hogy Epstein ennyire szörnyű ember, amikor először találkoztak az 1990-es évek végén, és ma már azt is bánja, hogy valaha is közük volt egymáshoz.

Bírósági nyilatkozatában ugyan együttérzését fejezte ki az áldozatokkal, és azt mondta, hogy “sajnálja a fájdalmat, amit átéltek”, de Epsteint tartja hibásnak a tetteiért. Az ügyészség szerint Maxwell volt a kulcsszereplője annak, hogy a kiskorú lányok végül Epstein áldozatává váljanak.