Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

A megengedett sebesség duplájával repesztett Kecskeméten, majd belerongyolt egy tanulóautóba

Noha 30-as tábla volt kint, a sofőr 55-60 km/órás sebességgel közlekedett. Meg is lett az eredménye.

Fotó: Unsplash/Max De Angelo
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint egy kecskeméti férfit még 2022. október 17-én, délelőtt, Kecskemét egyik négysávos útján a 30 m/órás sebességkorlátozás ellenére 55-60 km/óra sebességgel vezette autóját, s a belső forgalmi sávból a külsőbe akart áthajtani.

Csakhogy a sávváltási manőver közben figyelmen kívül hagyta a külső forgalmi sávban előtte, szabályosan közlekedő tanulóautót, s bár megpróbálta elkerülni az ütközést az autó balra kormányzásával, sebességtúllépése miatt nem tudta megakadályozni az ütközést, mely mintegy 25-30 km/óra sebességgel következett be. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Az ütközés következtében a tanulóvezető az útpadkán keresztül egy fának csapódott. A vétkes sofőr autója pedig a belső forgalmi sávban előtte haladó autó bal oldalának ütközött. Akciója miatt a gépjármű oktató súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, bűnösségéről pedig a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.