Megbotlott a kertben és ráesett a fűrészre – csoda, hogy túlélte

Fotó: Unsplash/Matt Artz A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A nyugdíjas férfi olyan szerencsétlenül esett el, hogy a fűrész átvágta a hasát, melynek következtében a belei kifordultak.

Figyelmeztetés: a témára való tekintettel a cikk elolvasását csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk!

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A Sky News jelentése szerint Brendan Clancy nyugdíjas építőmester épp raklapokat vágott a kertjében, amikor hirtelen megbotlott és ráesett a fűrészre. Ekkor hirtelen „valami nyálkásat érzett” a hasa körül, majd lenézve rájött, hogy a fűrész felvágta a hasát, belei pedig kifordultak.

A közel 23 centiméteres fűrész rendkívül súlyos sérülést okozott a férfinak, aki egészen megdöbbentő lélekjelenlétet tanúsított, s beleit „egy pólóba csomagolta”, beült az autóba, és az otthonától mintegy 10 percnyi autóútra található kórház felé vette az irányt.

A 67 éves, a Swansea-völgyi Upper Cwmtwrchből származó férfi elmondta, egy pillanatra elvesztette az egyensúlyát, majd belebotlott a fűrészbe:

„Valami nyálkásat éreztem, és rájöttem, hogy a beleim kijönnek. Nem tudtam elhinni. Egyre csak jöttek ki, és úgy tűnt, mintha soha nem érne véget. Volt egy vödör a padlón, de az piszkos volt, és úgy gondoltam, hogy azt nem tudom használni, ezért bementem, felkaptam egy pólót, és abba csomagoltam be őket.”

Miközben autójával a kórházba tartott a horrorbaleset után, igyekezett megőrizni hidegvérét és koncentrálni arra, hogy mindjárt megérkezik a kórházba. Végül szerencsére időben beért, majd a kórház illetékesei mentőhelikoptert hívtak hozzá, mellyel elszállították a cardiffi University Hospital of Wales-be. A férfi egy négyórás műtéten esett át, majd pár nappal később és egy mintegy 30 centiméteres műtéti sebbel a hasán végül hazaengedték.