Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Öt hónap után megállapodtak a béremelésről a kecskeméti Mercedesnél

Tizenöt tárgyalási forduló után döntöttek az egyoldalú bérfejlesztésről.

Kecskemét, 2017. november 29. A frissen végzett mûvezetõk egy csoportja a diplomaátadást követõen a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár központi épületében 2017. november 29-én. Az üzem mûvezetõ munkatársai számára a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezett, Magyarországon egyedülálló ipari mûvezetõ képzést, amelynek elsõ végzõs hallgatói vették át diplomájukat. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Mercedes-Benz vezetőségének határozata alapján április 1-től 8 százalékos, 2025. április 1-től pedig további 5 százalékos alapbéremelést kapnak a dolgozók. Emellett egyéb juttatásokat is tartalmaz a csomag – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a vállalat.

Mint kiemelték, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a 2022-es eredmények alapján a tavalyi évben minden munkavállalójának bruttó 870 ezer forintos extra juttatást fizetett ki, ami idén 1.090.000 forintra nő, melyet a jövő héten kapnak meg a vállalat munkatársai. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A mostani bértárgyalások egészen tavaly október óta húzódnak, és mivel a legutóbbi, keddi forduló sem hozott eredményt, ezért döntött a Magyarországon mintegy 4500 főt alkalmazó vállalat az egyoldalú béremelési csomag mellett.

A vezetőség által elfogadott csomagban az alapbéremelés mellett a „vakációs juttatás” összegét 25 százalékkal emelték meg, melynek kifizetését július elejére vállaltra a Mercedes-Benz. Ez alapján 2024-ben és 2025-ben összesen 300 ezer forintnyi kifizetést kapnak a munkavállalók, két 150 ezres lépcsőre bontva.

Megmaradnak továbbá az egyéb juttatások is, így az év végi 13. havi juttatás is. A vállalat vezetőségének véleménye alapján „a tárgyalások lezárása és az egyoldalú bérrendezés a legjobb megoldás a kecskeméti csapat számára” – írták a közleményben.