Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Mbappé új helyzetéről beszélt a francia válogatott edzője, sorsdöntő lehet a mai formája

Didier Deschamps szerint az arcvédő is hatással lehetett az eddigi teljesítményére.

...svg content...MTI/EPA/FILIP SINGER
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Franciaország szó szerint elvergődött az Európa-bajnokság elődöntőjéig, ahol most az egyik legkeményebb ellenfél vár rájuk. Spanyolország egyértelműen jobb formában várja az esti meccset, azonban a gallok edzője, Didier Deschamps nem aggódik.

A szövetségi kapitány az összecsapás előtt elmondta, hogy a torna nyitófordulójában orrtörést szenvedő klasszisa ugyan nem úszta meg fizikai következmények nélkül az esetet, mentálisan felkészült a kedd esti találkozóra – írja a 90min. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

„110 percet játszott, tudtuk, hogy a hosszabbítás egy kicsit nehéz lesz” – mondta Deschamps a portugálok elleni, tizenegyespárbajt követően megnyet meccsről. „Azt akartuk, hogy annyit pihenjen, amennyit csak lehet. Mindent megtettünk, amit tudtunk, és meggyőződésem, hogy Kylian rendben van” – fogalmazott.

„Mindent meg fog tenni, mint mindenki más is a csapatban, hogy 110 százalékot nyújtson. Új helyzetben van, az a tény pedig, hogy továbbra is maszkot kell viselnie, egyben azt is jelenti, hogy megváltozott a látótere” – így Deschamphs.

„Ez egy hatalmas sokk volt számára, és ez olyasvalami, amit a zúzódással együtt is meg kellett szoknia. A duzzanat lement, és minden egyes nappal egyre erősebb lesz, de hetekig vagy hónapokig viselnie kell még a maszkot” – tette hozzá.

Mbappé szerint borzalmas maszkban játszani, ám csapattársa, Adrien Rabiot szerint együtt megoldják a nehézségeket: „Ez egy csapatjáték, és még ha vannak is gondok, bejutottunk az elődöntőbe” – mondta. „A csapatszellem fontos, bár Kylian és Antoine talán nem olyan frissek, mi 100 százalékosan mögöttük állunk. Ők olyan játékosok, akik bármikor képesek megváltoztatni egy mérkőzést” – fogalmazott.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.