Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,53 Ft
Euró
397,50 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
64,305 $

Egy trükkös tartozás hátráltatja Mbappé Real Madridba szerződését?

Kylian Mbappé a hírek szerint 80 millió eurós pénzügyi vitába keveredett a PSG-vel, miközben a Real Madridhoz való ingyenes átigazolására készül.

...svg content...Fotó: Unsplash/Joshi Milestoner
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A hónap elején maga Mbappé erősítette meg, hogy június végén lejáró szerződésével távozik a PSG-től. Bár mindenki arra számít, hogy a Real Madridhoz csatlakozik, hivatalosan még nem hozta nyilvánosságra következő célállomását.

A még januárban megjelent hírek szerint Mbappé a könnyebb távozás érdekében beleegyezett, hogy lemond az új PSG-s szerződésében szereplő mintegy 200 millió eurós különböző bónuszokról és opciókról, azonban úgy tűnik, bonyodalmak merültek fel a megállapodás kapcsán. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A L’Equipe című francia sportnapilap ugyanis arról számolt be, hogy a PSG februárban váratlanul úgy döntött, hogy 80 millió eurós bónuszt fizet Mbappénak. A klub abban a hitben tette mindezt, hogy a Real Madrid majd fedezi ezt a költséget, azonban Florentino Perez épp azon ügyködik, hogy a PSG egyetlen eurót se kapjon a játékosért.

Mbappé ráadásul még utolsó, 72 millió eurós fizetését sem kapta meg a PSG-től, ami mellé 8 millió eurós bónusz is társul, így a teljes tartozás összege megegyezik azzal a bónusszal, amit a PSG februárban fizetett Mbappénak.

Mivel a PSG abban a hitben utalta át a bónuszt Mbappé számlájára, hogy az összeget a Real Madrid majd utólag megtéríti, most, hogy erre kevés esély mutatkozik, szívesen maguknál tartanák a hasonló nagyságrendű fizetést, hogy legalább nullára kijöjjenek. A lap szerint jelenleg jogi csata zajlik Mbappé és a PSG között, ugyanis mindkét fél azzal vádolja a másikat, hogy nem tartotta a szavát, ez pedig tovább késleltetheti a klubváltást.