Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Nem csak a repülők, a vonatok is jelentős késéssel közlekednek

Miközben az utóbbi hetekben a légi közlekedés fennakadásai kerültek a középpontba, a vasúti közlekedés is komoly problémákkal küzd.

...svg content...Fotó: Facebook/MÁV
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása szerint hétfő este számos vonalon tapasztalhattak az utasok jelentős, esetenként több órás késéseket. A problémák hátterében több tényező állt, köztük időjárási viszontagságok és műszaki meghibásodások.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon egy fa sínekre dőlése okozott fennakadást Monor és Pilis között, aminek következtében a menetidő 30-50 perccel növekedett meg ezen a szakaszon. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A nemzetközi járatok sem voltak mentesek a problémáktól, az osztrák vasúttársaság közlése szerint a Bécsből érkező Hortobágy EuroCity várhatóan 120 perces késéssel futott be Hegyeshalom határállomásra. A román vasút által üzemeltetett Hargita InterCity esetében 50 perces késést jelentettek.

Nagyok a késések

A belföldi járatok közül a Tokaj InterCity 60 perces, míg a Hernád-Zemplén InterCity akár 110 perces késéssel is közlekedhetett. Egyes esetekben a késések olyan mértékűek voltak, hogy az eredetileg tervezett érkezési idő helyett csak késő este vagy éjszaka érkeztek meg a szerelvények a célállomásra, írta az Index.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A MÁV-Start igyekezett kezelni a helyzetet, több esetben mentesítő járatokat indítottak. A Hargita InterCity késése miatt például Nyírábrányból Debrecenbe indult egy pótvonat, amely az eredeti járat megállóhelyein állt meg.

Az utasok türelmét próbára tevő helyzetet tovább súlyosbította, hogy egyes vonalakon járműhibák miatt pótlóbuszokat kellett beállítani, mint például a Pápa-Csorna vonalon.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.