Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Matracokon várakoznak PS5 konzolokra az amerikai gamerek az üzletek előtt

not image

Kulcsár Péter

2020. november 28. - 23:19

Az elhivatott PlayStation-rajongók a helyi GameStop áruház bejárata előtt hosszú sorokban, matracokon pihenve várakoznak arra, hogy beszerezhessék a hiánycikknek számító next-gen játékgépet.

Az elhivatott PlayStation-rajongók a helyi GameStop áruház bejárata előtt hosszú sorokban, matracokon pihenve várakoznak arra, hogy beszerezhessék a hiánycikknek számító next-gen játékgépet.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Legalább egy tucatnyi megrögzött PS-fanatikus jelent meg az egyik virginiai GameStop előtt, akik képesek napokig egy helyben lenni azért, hogy az áruház Black Friday akciója keretein belül megvehessék az utolsó darab PS5 konzolokat.

Nem véletlen, hogy ekkora a lelkesedés az új masina iránt, hiszen egyrészt a Demon’s Souls és a Spider-Man: Miles Morales húzócímeket mindenki ki szeretné próbálni, másrészt az előrendelések után az összes PS5 elfogyott, így a raktáron maradt egységek manapság valóságos drágakőnek számítanak, amit az üzérek háromszoros áron értékesítenek a különböző platformokon.

Az egyik norfolki televíziós csatorna bemondója a meghirdetett pénteki Black Friday előtti órákban a helyi GameStopnál furcsa jelenségre figyelt fel. Először azt gondolta, hajléktalanokról lehet szó, később viszont kiderült, hogy gamerekhez tartoztak azok a kihelyezett matracok, amelyeken kitartóan próbálták átvészelni a hideg éjszakát annak érdekében, hogy elsők között vásárolhassák meg az utolsó PS5 példányokat.

A koronavírus-járvány befolyásolta a konzolok gyártási folyamatait is, ezért a Sony és a Microsoft sem tudta a játékgépek indulásakor kielégíteni az óriási keresletet, így rengetegen hiába lettek volna hajlandóak fizetni a masinákért, egyszerűen nem jutott számukra a next-gen Series X-ből és PS5-ből.

Azóta a Microsoft gaming részlegének fejese, Phil Spencer bocsánatot kért a rajongóktól, a Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan pedig nemrég arról beszélt, hogy sajnálja, amiért már előrendeléskor elfogytak a gépek, azonban arról biztosította a gamertársadalmat, hogy tavaszra további készülékek kerülhetnek majd fel a boltok polcaira.

Ha mi is a csalódottak társaságához tartozunk, nem érdemes szomorkodnunk, hiszen a PlayStation 4-en megannyi game-et játszhatunk addig, amíg végül jövőre be nem zsebeljük az új konzolt, sőt a PS Store Black Friday akcióján például egy csomó PS-exkluzív alkotást vásárolhatunk most meg az eredeti ár töredékéért.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.