Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Második világháborús páncéltörő gránátra bukkantak a Duna medrében

Egy esztergomi gátőr találta meg a robbanótestet.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A KEMMA beszámolója szerint egy esztergomi gátőr egy második világháborús német páncéltörő gránátra bukkant szerdán a Duna medrében, s azonnal tárcsázta is a segélyhívót, a kiérkező rendőrök pedig a tűzszerészeket értesítették a felfedezésről.

A portál jelentése szerint az alacsony vízállás miatt bukkant elő a 37 milliméteres második világháborús német páncéltörő gránát a Duna esztergomi szakaszánál. Szerencsére a gátőr, aki rábukkant a robbanótestre, felismerte a szerkezetet, így azonnal értesítette a hatóságokat. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A Komárom-Esztergom vármegyei portál értesülései szerint az egyenruhások gyorsan a helyszínre értek, s miután megbizonyosodtak arról, hogy ténylegesen egy gránátról van szó, értesítették a tűzszerészeket.

A speciális egység is megvizsgálta a szerkezetet, majd végül későbbi megsemmisítés céljából elszállították az eszközt a helyszínről. A lövedék kilőtt, éles állapotban volt, s robbanóanyag és gyújtószerkezet is volt benne.

A nem mindennapi felfedezés kapcsán felhívták a figyelmet arra, hogy a következő hetekben az alacsony vízállás nyomán továbbra is érdemes óvatosan mászkálni a folyópart közelében.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.