Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,940 $

Milliárdos üzletember a martonvásári légibaleset egyik áldozata

Korábban diplomataként, konzulként is szolgált, számos céget, köztük egy állami nagyvállalatot is vezetett és egyetemen is oktatott.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt baleset történt Martonvásár és Ráckeresztúr között, ahol földnek csapódott egy kisrepülőgép. Kezdetben annyit lehetett tudni, hogy egy fő életét vesztette, az OMSZ pedig mentőhelikoptert is küldött a helyszínre a mentőautók mellett, de az áldozatot már nem lehetett megmenteni. Később viszont újabb információk láttak napvilágot a baleset kapcsán, amely által fény derült rá, hogy az incidensben egy sportrepülő volt érintett.

Úgy tudni, a Tököli repülőtérről szállhatott fel, majd néhány 10 kilométerrel később zuhanni kezdett. A gép délelőtt 10 óra körül fúródhatott orral a földbe egy mezőgazdasági területen. A gép roncsainak megtalálása után az is világossá vált, hogy két halálos áldozata van a tragédiának, egyikük egy idősebb férfi, a másik egy 19 éves fiú lehet. A Blikk pedig most arról ír, a repülő korábban Besenyei Péteré, a népszerű pilótáé volt, aki a lapnak úgy nyilatkozott: Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

„Meg kell várni a kivizsgálást, hogy megtudjuk, mi történt. Jelen pillanatban ennél többet nem tudok mondani. Nagyon sajnálom a történteket”. De azt is elmondta, hogy az új tulajdonossal, a 60 éves dr. Magyari Józseffel jól ismerték egymást. A lap megjegyzi, a milliárdos üzletemberről érdemes tudni, hogy korábban diplomataként, konzulként is szolgált, számos céget, köztük egy állami nagyvállalatot is vezetett és egyetemen is oktatott.

Kifejtik: rövid ideig a külügyi tárca főtanácsosa volt, majd egy éven át Magyarország szingapúri nagykövetségén dolgozott konzulként. Míg az elmúlt időszakban egy állami tulajdonú energetikai cég elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be, ezzel párhuzamosan pedig sikerrel vezette saját cégeit, amelyek közül az egyik pár éve még 700-800 millió forintos forgalmat produkált. Míg egy másik vállalatnak – amelyben csak résztulajdona volt – 2022-ben 17 milliárdos volt a nettó árbevétele.

De a 60 éves üzletember nemcsak a munkában, hanem a magánéletben is kifejezetten színes egyéniség volt. Hobbijának az olvasást, az utazást és a sportot vallotta, rendszeresen kosarazott, teniszezett, korábban pedig futott is. A repülésért gyerekkora óta rajongott, sajnos végül ez okozta a vesztét: műrepülő figurák végrehajtása közben zuhanhatott le a gép szombat délelőtt. Dr. Magyari Józsefet az élettársa, a fia és a lánya is gyászolja.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.