Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Martonvásári légibaleset: 19 éves fiú lehet az egyik áldozat

A gép roncsainak megtalálása után derült rá fény, hogy két halálos áldozata van a tragédiának.

...svg content...Fotó: Rendőrök és tűzoltók egy Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területen 2024. április 13-án, miután egy kisrepülőgép a területre csapódott. A sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt. MTI/Máthé Zoltán
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról már korábban beszámoltunk, szombaton halálos légibaleset történt Martonvásár és Ráckeresztúr között: egy kisrepülőgép földnek csapódott, amelynek következtében egy ember életét vesztette. Az OMSZ mentőautókat és mentőhelikoptert küldött a helyszínre, sajnos azonban az áldozatot már nem lehetett megmenteni.

Nemrégiben újabb részletek láttak napvilágot a balesetről. Úgy tudni, az incidensben egy sportrepülő volt érintett, amely a Tököli repülőtérről szállhatott fel, majd néhány 10 kilométerrel később zuhanni kezdett. A gép délelőtt 10 óra körül fúródhatott orral a földbe egy mezőgazdasági területen.

A gép roncsainak megtalálása után arra is fény derült, hogy két halálos áldozata van a tragédiának: egyikük egy idősebb férfi, míg a másik egy 19 éves fiú lehet – szemlézte a Blikk a TV2 Tények beszámolóját. A második holttestre órákkal később bukkantak rá. Míg az RTL Híradóból az derült ki, hogy a gép eltűnéséről 11-kor érkezett bejelentés.

A jármű nagy erővel csapódott a földbe, és munkagépeket kellett hívni, hogy hozzáférjenek a kabinhoz, ezt bizonyítják a helyszínen készült fotók is. Mindemellett Pásztón is baleset történt, ahol egy siklóernyős zuhant le. A férfit súlyos sérülésekkel szállították a hatvani kórházba, jelenlegi állapotáról egyelőre nincs hír.