Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Martonvásári légibaleset: több mint 300-zal csapódhatott a földbe a gép

A szakértő szerint a gép első fele gyakorlatilag teljesen elfogyott.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint arról már korábban beszámoltunk, szombaton lezuhant egy sportrepülőgép Ráckeresztúr és Martonvásár között, amelynek következtében a két utas életét vesztette. Mentőautók és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, sajnos azonban az áldozatokat már nem lehetett megmenteni. Úgy tudni, a gép délelőtt 10 óra körül fúródhatott orral a földbe egy mezőzgazdasági területen.

A baleset megtörténte előtt a gép a Tököli repülőtérről szállhatott fel, a fedélzeten pedig egy idősebb és egy fiatalabb férfi tartózkodhatott. Egyikük egy 19 éves fiú, míg a baleset másik áldozata egy 60 éves férfi, aki korábban szingapúri nagykövet és több energetikai cég vezetője volt, egyúttal a gép tulajdonosa. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

„Az ütközés energiája rendkívül nagy volt. (…) Gyakorlatilag a gépnek az első fele teljesen elfogyott. Feltehetően függőleges zuhanásban csapódhatott a talajba. Az ütközés következtében nagyon nagy erők léptek föl, gyakorlatilag a gépnek csak a farka maradt felismerhető” – mondta az RTL Híradóban Madas László repülési szakértő.

Állítása szerint az sem kizárt, hogy a gép akár 300 kilométer per óra feletti sebességgel csapódhatott a földbe. Megjegyzik: a gép egy Extra 330-as műrepülőgép volt, amelyet 1998-ban gyártottak és korábban Besenyei Péter műrepülő-világbajnok is repült vele. A szakértő szerint a kisgép motorját feltuningolták, hogy nagyobb erőt tudjon kifejteni.

Az egyelőre kérdéses, miért zuhant le a gép, az viszont tény, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. Madas László hozzátette, ezeken a gépeken nem előírás az adatrögzítő, feltehetően ezen a gépen sem volt. Mindemellett a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a légügyi hatóság is vizsgálja a történteket.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Az elbukott Európa-liga döntő után Német Kupát nyert a Bayer Leverkusen

A Bayer Leverkusen nyerte a Német Kupát, amivel duplázott Xabi Alonso, és ezzel valamilyen szinten törlesztett is a szurkolók felé az Európa-liga döntőjében történtek miatt.