Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,74 Ft
Euró
394,07 Ft
Font
456,70 Ft
Bitcoin
66,344 $

A világ legnagyobb stadionját építik meg a 2030-as vb egyik helyszínén

Úgy tudni, 115 ezer néző befogadására lesz alkalmas.

Fotó: insidethegames.biz / CRUZ Y ORTIZ
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A világ legnagyobb stadionját építi meg Marokkó a 2030-as labdarúgó-világbajnokságra. A hat év múlva sorra kerülő, 48 csapatos vb rendezését az észak-afrikai ország Spanyolországgal és Portugáliával közösen kapta meg, és az új aréna létesítésével nem elképzelhetetlen, hogy a torna fináléját is Marokkóban rendezik majd.

A Casablancától 38 kilométerre északra, el-Manszuria városában épülő stadion 115 ezer néző befogadására lesz alkalmas, amivel a világ legnagyobbja lenne, maga mögé utasítva a Koreai NDK fővárosában, Phenjanban található Május elseje Stadiont, melyben 114 ezren férnek el – derül ki az insidethegames.biz cikkéből. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

A hírek szerint a marokkóiak már meg is kötötték a kivitelezésre a szerződést, amely által atlétikai pálya és beltéri úszómedence, valamint bevásárlóközpont és szálloda is épül a komplexumban. Az MTI hozzáteszi: a megállapodás szerint a beruházás költsége 5 milliárd dirham (körülbelül 499 milliárd forint) lesz.

A stadionnal Marokkó egyértelműen bejelentkezik a 2030-as vb-döntő rendezésére, noha eddig biztosnak tűnt, hogy annak házigazdája a barcelonai Camp Nou vagy a madridi Santiago Bernabeu Stadion lesz. A hat év múlva sorra kerülő világbajnokság első három mérkőzésének Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont – jegyzik meg a cikkben.

A nyitótalálkozóra a montevideói Centenáriumi Stadionban kerül majd sor, amelyben az 1930-as döntőt is rendezték. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Szaúd-Arábiának gyakorlatilag az ölébe hullott a 2034-es labdarúgó-vb rendezési joga: Ausztrália visszalépett, Szaúd-Arábia maradt az egyetlen pályázó.

Mini-Dubaj: 190 ezer köbméter illegális hulladékot kell elszállítani Rákosrendezőről

Közben a nemrég történt hatalmas tűzeset is erősen foglalkoztatja a környék lakóit.