Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Márki-Zay felszólította Orbán Viktort és a Fideszt: hozzák nyilvánosságra „milyen módon gazdagodnak”

Fotó: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje családtagjai társaságában leadja szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezõvásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 14. - 09:56

A korábbi miniszterelnök-jelöltnek nem tetszik a módosítás, amely az Országgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatát érinti. 

„Az átláthatóság és a tisztesség jegyében – bízva abban, hogy a többi politikus követi a példámat – minden évben nyilvánosságra hozom a saját és családtagjaim vagyonnyilatkozatát. Büszke vagyok arra is, hogy gyermekeim az Orbán családdal ellentétben nem közpénzből álltak talpra” – írta Márki-Zay a közösségi oldalára

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Problémának tartja ugyanis, hogy „az elmúlt időszakban a Fidesz olyan törvényt hozott, amely szerint az országgyűlési képviselőknek már nem kell nyilatkozniuk az ingatlanjaikról, az autóikról, a megtakarításaikról, a hiteleikről és a tartozásaikról, valamint a képviselők családtagjainak sem kell vagyonnyilatkozatot tenniük”.  

„Vajon mi indokolta, hogy olyan törvényt hozzanak, amely lehetőséget biztosít számukra, hogy eltitkolják az adófizetők elől a vagyonukat? Csak nem azért hoztak sokkal lazább szabályozást, hogy tovább tömhessék zsebeiket a korrupt politikusok, miközben másokat a propagandagépezetükön keresztül aljas módon, tisztességtelenséggel, lopással vagy csalással vádoljanak?” – teszi fel a kérdéseket. 

„Felszólítom a kormány tagjait és minden országgyűlési képviselőt – elsősorban természetesen a hatalmon lévő Fidesz politikusait – hogy az átláthatóság jegyében, hozzám hasonlóan hozzák nyilvánosságra saját és családtagjaik vagyonnyilatkozatát, hogy a magyar választók számára is egyértelművé váljon milyen módon gazdagodnak!” – szólított fel. 

A magyar vagyonnyilatkozati rendszert sok bírálat érte, ezért a kormány úgy döntött, hogy ideje változtatni rajta, azonban nem saját rendszert dolgoztak ki, hanem már egy jól bevált mintát vettek át. 

Ugyanis a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszer, amely bevezetésre került, teljesen megegyezik azzal, amelyet az Európai Parlamentben alkalmaznak, de még a németországi szabályozással is. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.