Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Márki-Zay Péter: „Addig kell emelni a béreket, ameddig az elvándorlás meg nem áll”

Fotó: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Czinder Tímea

2022. február 14. - 08:08

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a Partizán vendége volt, ahol elmondta, magyar katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene.

Márki-Zay Péter a szokásos vasárnap esti élő Facebook bejelentkezés helyett most Gulyás Márton Partizán című műsorában beszélt, ahol szóba került az orosz-ukrán konfliktus is. Márki-Zay kifejtette, tart a háború kirobbanásától, és akár magyar katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene – ő maga Ukrajna felvételét is támogatná a NATO-ba.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

A baloldal miniszterelnök-jelöltje elmondta, a koalíció rendelkezik szakpolitikai elképzelésekkel is, de bizonyos kérdésekben még folyik az egyeztetés a pártok között. A számokkal Surányi György foglalkozik, hatalomra kerülésük esetén pedig leállítanák a nagy kormányzati beruházásokat, emiatt egy százalék körüli GDP-növekedéssel számolnának a következő évben.

Márki-Zay arról is beszélt, le kell állítani a rendőrök, pedagógusok és egészségügyi dolgozók elvándorlását, mégpedig megfelelő bérek biztosításával. Elmondása szerint többek között Surányi György, Király Júlia és Bod Péter Ákos is dolgozik a komplex modellezésen, mi az a béremelés, amit a költségvetés elbírna – számolt be a Magyar Nemzet.

Szó esett arról is, a közös lista még nem készült el, holott az ellenzék januárra ígérte, a törvényi határidő – február 26. – pedig vészesen közeleg. A miniszterelnök-jelölt elmondta, nem érez személyes felelősséget, ő a jogos kéréseit is elengedte, hogy a folyamat gyorsabban haladjon. Egyedül ahhoz ragaszkodik, hogy három roma képviselő is szerepeljen a listán, ami ugyan „még nincs leütve”, de úgy véli, meglesz.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.