Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Mark Zuckerberg veszélyes hobbija miatt figyelmeztette befektetőit a Meta

Mark Zuckerberg szenvedélye a kevert harcművészetek és a vízisportok iránt nem csak saját magára jelent veszélyt, hanem a befektetőire is.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója (középen) távozik, miután tanúvallomást tett a szenátus igazságügyi bizottsága előtt a gyermekek szexuális kizsákmányolás elleni védelméről tartott meghallgatáson a Dirksen szenátusi irodaházban Washingtonban, az Egyesült Államokban, 2024. január 31-én. A képviselőházi törvényhozók ritka kétpárti támogatásra találtak a Kids Online Safety Act című törvényükhöz, amely a gyermekek online szexuális zaklatása ellen kíván küzdeni. EPA/TASOS KATOPODIS
Észak-Amerika

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Pénteken közzétett, 2023-as évre szóló pénzügyi jelentésében a Meta egy új kockázati tényezőről számol be, ami Zuckerberg és minden más, esetleg veszélyes hobbikat űző felsővezető szabadidős tevékenységeiről szól: „Zuckerberg úr és bizonyára a menedzsment más tagjai is különböző nagy kockázatú tevékenységben vesz részt.”

„Ilyenek a küzdősportok, az extrém sportok és a repülés, mely mind a súlyos sérülés és a halálesetek veszélyét hordozza magában. Amennyiben Zuckerberg úr valamilyen okból elérhetetlenné válna, annak súlyos anyagi következményei lehetnének a műveleteinkre” – idézi a riportot a CNBC. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A Meta alapítója, vezérigazgatója és legnagyobb részvényes, Zuckerberg, köztudottan lelkesedik az MMA-ért és az extrém sportokért. Zuckerberg novemberben jelentette be, hogy külső térdszalag-szakadást szenvedett egy edzésen, ami miatt műteni is kellett, de nem csak ezért volt a harcos kedve a címlapokon.

Egy internetes cicaharc során ő és Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, akivel sokat szokott vitázni a mesterséges intelligenciáról és akikkel közvetlen riválisok, mióta Musk felvásárolta a Twittert (ma már X), a ringbe vitték volna nézeteltéréseiket, azonban végül ez elmaradt. A világ leggazdagabb emberei közül kettő ezek után egymásra mutogatott azt illetően, hogy melyikük futamodott meg.

A Meta saját X-klónján a Morning Brew posztjára a befektetők elé tárt új kockázati tényezőkről Zuckerberg egy „Nagy kockázat = nagy nyereség” feliratú GIF-fel váraszolt. A Meta részvényei pénteken nagy ugrást mutattak be, miután a cég a negyedik negyedévben megtriplázta profitját és ennek örömére fennállásuk óta először részvényfelosztást kezdeményeztek.