Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Mariupoli ápoló: „nem tudtam engedelmeskedni azoknak, akik tönkretették az életem”

TÉMÁK:
#kijev #Mariupol
Fotó: A háborúban megrongált házak a délkelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Mariupolban 2022. december 10-én. A várost május 20-án foglalta el teljesen az orosz hadsereg. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Állítása szerint az oroszok porig égették az otthonát, s ezzel együtt minden fényképe odalett, ami a családját ábrázolta.

Dmitro Gavro, a kardiológusnak tanuló ápoló nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint azért menekült el az orosz megszállás alá került dél-ukrajnai Mariupolból, mert képtelen lett volna a Kreml csapatainak dolgozni.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

„Nem tudtam engedelmeskedni azoknak, akik tönkretették az életemet. Miattuk nincs egyetlen fényképem sem a szüleimről, vagy a gyerekkoromból. Minden porig égett odahaza”

– vallotta be szomorúan.

Elmondása szerint azóta hónapok teltek el, s most az egykori munkahelyének mintegy 30 egészségügyi dolgozója Kijevben gyűlt össze, akikhez a donyecki régió egyik városában, Kramatorszkban lévő kórház 30 szakembere csatlakozott – írta a Sky News.

Azt tervezik, hogy egészségügyi központot hoznak létre az ukrán fővárosban, amellyel a háború miatt kitelepített lakosoknak nyújtanának segítséget, s ez az új kórház a bizonyíték arra, hogy „mindig újra lehet kezdeni a nulláról”.

„Minden lehetséges, ha igazán akarjuk. A semmiből is el lehet kezdeni építkezni, és véghez vinni a terveinket”

– hangsúlyozta.