Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Máris megvan Huszti utódja – svéd edző ül le a Mol Fehérvár kispadjára

TÉMÁK:
#edző
Fotó: molfehervarfc.hu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Huszti Szabolcsot tegnap menesztették, fiatal, de tapasztalt szakember érkezik a helyére.

A klub friss közleménye szerint a 44 éves Bartosz Grzelak vette át a Mol Fehérvár FC első csapatának szakmai irányítását. A lengyel származású, de már fiatal éveitől kezdve Svédországban élő korábbi labdarúgó a svéd élvonalban, az AIK Solnában is játszott.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Bartosz Grzelak korán az edzői pályára lépett, dolgozott a svéd alsóbb osztályokban, majd az U21-es válogatott másodedzőjeként, végül az AIK kispadjára ülhetett le, ahol ezüstérmet szerzett csapatával. A Solnától tavaly augusztusban távozott, 80 tétmeccséből 41 győzelmet tudott felmutatni.

“Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát a Vidinél. Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszútávú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk – a feladat mindenki előtt ismert. 2020-ban az AIK-nél kicsit hasonló szituációban vettem át az irányítást, az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy az egész klubnak, minden játékosnak, stábtagnak és munkatársnak egy irányba kell húznia és közösen kell mindent megtennünk azért, hogy elérjük a célunkat” – mondta az új edző.

„Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a szezon előtt mindenkinek nagyobb elvárásai voltak a csapat szereplésével kapcsolatban, de ezt most már félre kell tenni, mindent elkövetek majd azért, hogy eredményesebben szerepeljen a Vidi és a közben a játékosok is fejlődjenek egyénileg!” – tette hozzá Bartosz, aki 2025. nyaráig írt alá, asszisztensét pedig a jövő héten nevezik meg.

“Fontos szempont volt a választásnál, hogy olyan edzőről beszélünk Bartosz személyében, akinek nem ismeretlen ez a helyzet, ugyanis az AIK-nál hasonló szituációban vette át, majd ezüstéremig és nemzetközi kupaszereplésig vezette a csapatot. Az első pillanattól éreztük rajta a nyitottságot és motivációt a feladat iránt.”

„Már amikor először leültünk vele beszélgetni, látszott, hogy utánanézett a csapatnak, tisztában volt a játékosainkkal. Több lehetőség közül választotta a Vidit, nagyon szimpatikus volt, hogy éreztem rajta, hogy itt akar dolgozni. Meggyőzött minket, bízunk benne, hogy egy olyan új impulzust ad a csapatnak, aminek köszönhetően az utolsó tíz mérkőzésre a csapat elindul felfelé” – nyilatkozta a Mol Fehérvár sportigazgatója, a korábbi válogatott játékos, Juhász Roland.