Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Marine Le Pen sem hagyta szó nélkül Mbappé kritikáját

A francia Nemzeti Tömörülés vezetője, Marine Le Pen kijelentette, hogy pártja jelentősen korlátozná az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, és arról is beszélt, mit gondol az Mbappé által megfogalmazott kritikáról.

...svg content...Fotó: Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt nemzetgyűlési frakcióvezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt párizsi székházához érkezőben 2024. július 1-jén, a francia parlamenti választások első fordulójának másnapján. Az előzetes részeredmények alapján az RN vezet a voksok nagyjából 34 százalékával. MTI/AP/Louise Delmotte
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Le Pen egy átfogó interjú keretében fejtette ki álláspontját az Ukrajna-politikával és más aktuális kérdésekkel kapcsolatban. Elmondása szerint hatalomra kerülésük esetén megakadályoznák, hogy Kijev francia gyártmányú nagy hatótávolságú fegyvereket használjon orosz területek ellen, emellett határozottan ellenezné Emmanuel Macron elnök esetleges tervét is, amely a francia csapatok Ukrajnába küldésére irányul.

„Ha Emmanuel Macron csapatokat szeretne küldeni Ukrajnába, de a miniszterelnök ezt ellenzi, akkor nem küldenek csapatokat Ukrajnába” – nyilatkozta Le Pen, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a miniszterelnöké a végső szó ebben a kérdésben. A politikus hangsúlyozta, hogy egyetlen „vörös vonala” Ukrajna támogatásában az, hogy Franciaország ne váljon „társhadviselővé” a konfliktusban. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

A közvélemény-kutatások szerint a Nemzeti Tömörülés a legtöbb mandátumot szerezheti meg az 577 fős nemzetgyűlésben, bár elképzelhető, hogy nem éri el az abszolút többséget. Ebben az esetben Macron felkínálhatja nekik a miniszterelnöki pozíciót, ami különösen az Ukrajna-politika terén feszült együttműködéshez vezethet.

Le Pen az interjúban kritizálta Kylian Mbappét is, aki nemrég a szélsőjobb hatalomra kerülése ellen szólalt fel. „A franciáknak elegük van abból, hogy kioktatják és tanácsokkal látják el őket, hogyan szavazzanak,” mondta Le Pen, aki szerint Mbappé nem reprezentálja hitelesen a bevándorló hátterű franciákat, mert „sokkal többen élnek közülük minimálbérből, mint ahányan olyan helyzetben vannak, mint Mbappé”.

A politikus határozottan elutasította pártja szélsőjobboldaliként való megbélyegzését is, állítása szerint ez a címke nem felel meg annak, amit ők valójában képviselnek, és egyáltalán nem az, amit az Egyesült Államokban szélsőjobboldalinak neveznek.

Ugyanakkor Le Pen nem ígérte meg, hogy azonnal kizárná a rasszizmussal vádolt jelölteket, mondván, ez nem fér össze az igazságosságról alkotott elképzelésével. „Azt gondolom, hogy bármely politikai mozgalomban lehetnek úgynevezett ‘fekete bárányok'”, jegyezte meg.

A Nemzeti Tömörülés jelenlegi programja támogatja a Franciaországban külföldi szülőktől született emberek automatikus állampolgársági jogának megszüntetését, és jelentősen korlátozná az állampolgárság honosítás útján történő megszerzését is. Emellett a párt javasolja a külföldiek hozzáférésének korlátozását bizonyos szociális szolgáltatásokhoz, beleértve a lakhatást is, előnyben részesítve a francia állampolgárokat.

A vasárnapi választások eredménye jelentősen befolyásolhatja Franciaország bel- és külpolitikáját, különös tekintettel az Ukrajnának nyújtott támo

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.