Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Ennyit keres évente Mariah Carey az elhíresült karácsonyi dalával

TÉMÁK:
#Karácsony #Zene
Fotó: Instagram / Mariah Carey
Kult

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A karácsonyi dalok többnyire boldoggá teszik az embereket, ám érdemes lehet belegondolni abba is, hogy mennyire teszi boldoggá azokat, akik éneklik őket.

Az olyan művészek, mint például Michael Bublé vagy Ariana Grande akár 11 hónapot is kibírnának munka nélkül, ugyanis az ünnepi daluk decemberben egész évre elegendő bevételt biztosít számukra.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Természetesen a lista élén Mariah Carey áll, aki az 1994-es “All I Want For Christmas Is You” című slágerének köszönhetően akár végleg vissza is vonulhatna az énekléstől, akkor sem érezne különösebb visszaesést az életszínvonalában.

Bár sem Mariah Carey, sem pedig csapata nem árulta el eddig, hogy pontosan mennyi pénzt hoz évente a konyhára a karácsonyi sláger, szakértők kiszámolták azt, és előálltak egy félelmetes számmal.

A The Economist csapata szerint az énekesnő évente nem kevesebb, mint 2,5 millió dollárt keres a dalnak köszönhetően. A 2017-ben kiadott tanulmányból pedig az is kiderült, hogy megjelenése óta 2016-ig bezárólag összesen 60 millió dollárt keresett a dallal.

A népszerűség pedig továbbra sem kopik, az “All I Want For Christmas Is You” ugyanis meghaladta az egymilliárd streamelést a Spotify-on, miközben YouTube-on is közelít a 750 millióhoz a lejátszások száma.

Az énekesnő tavaly történelmet is írt, ugyanis a dal harmadik egymást követő évben vezette a Billboard slágerlistáját, ezzel ő lett az első olyan előadó a történelemben, aki háromszor is a lista első helyére vitte ugyanazt a dalt.