Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Márciustól a Magyar Posta kiszállítási lehetőségét is fel kell ajánlania a webshopoknak

Egyelőre sem a Magyar Posta, sem a kormány nem részletezte a módosítást.

Budapest, 2023. október 11. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója csomagot vesz át a Magyar Posta egyedi matricázással díszített 500. csomagautomatájából az átadásán a budapesti Etele Plázában 2023. október 11-én. Ezen a napon nyílik meg a Magyar Posta 100. új típusú postapartnere is Csökölyön, így összességében - a postákat, mobilpostákat és a folyamatosan bõvülõ postapartner hálózatot együttvéve - már 3200 helyen szolgálja ki ügyfeleit a Posta. MTI/Soós Lajos
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A kormány várhatóan heteken belül tisztázza, hogy a módosítás életbe lépését követően milyen szabályoknak kell megfelelniük a webshopoknak. Kérdés ugyanis, hogy csak fel kell kínálniuk a Magyar Posta kiszállítási lehetőséget, vagy külön le is kell szerződniük a csomagküldési szolgáltatásokra.

A módosítás szerint az eladott termékek „kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja” – idézte a rendelet részletét az Economx. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

2030 végéig hazánkban a Magyar Posta az egyetemes postai szolgáltató, melynek az egyik legfontosabb ága a logisztika, miután a hagyományos szolgáltatások visszaszorulóban vannak. A csomagküldő vállalatoknál ugyanakkor hatalmas a verseny, a csomagautomaták pedig az eddigieknél egyszerűbb és olcsóbb lehetőséget biztosítanak az ügyfeleknek, akik a legkedvezőbb alternatívákat keresik.

Egyelőre a módosítást sem a Magyar Posta, sem pedig a kormány nem kommentálta, így azt sem lehet tudni, hogy milyen együttműködésre kötelezik az internetes üzleteket, a rendeletmódosítás mindazonáltal március 28-án életbe lép.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.