Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Március 15-i hosszú hétvége: így alakul a boltok nyitvatartása

Pénteken csak néhány bolt lesz nyitva, így érdemes korábbra ütemezni a nagybevásárlást.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Közeledik a március 15-i munkaszüneti nap, egyben az év első hosszú hétvégéje, ha az újévit nem számítjuk ebbe bele. A boltok nyitvatartását nem sokban befolyásolja az ünnepnap, a legtöbb üzlet pénteken lesz csak zárva, szombaton és vasárnap pedig a megszokott időben tart nyitva – írja a Pénzcentrum.

Hozzáteszik, a helyi kisebb üzletek nyitvatartásának változásáról online vagy a boltoknál kihelyezett tájékoztatók alapján érdemes informálódni, míg a nagyobb boltláncok nyitvatartásáról van pár dolog, amit érdemes tudni. Az Aldi honlapján azt közölte, üzleteik március 15-én zárva tartanak. „Megértésüket köszönjük!” – írták. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

De az Auchan is arról számolt be a szórólapjában, hogy áruházaik 2024. március 15-én zárva tartanak. Emellett a CBA és Príma üzletek is zárva lesznek, mint ahogyan a Lidl boltjai is. A cég honlapján még annyit tett hozzá ennek kapcsán: „Március 16., szombattól ismét várjuk Önöket!”.

A többi bolthoz hasonlóan a PENNY és a Tesco sem lesz nyitva március 15-én, a további napokon a megszokott szombati és vasárnapi nyitvatartás szerint tartanak majd nyitva. Mindemellett fontos kitérni arra is, hogy nemcsak az élelmiszerboltok lesznek zárva 15-én, hanem számos más üzlet is, a bevásárlóközpontok, plázák is zárva tartanak.

Sőt még az online szállítás is szünetelhet: a Kifli például a nemzeti ünnepnapon nem szállít. A cikkben még hozzáfűzik: arról, mely üzletek tarthatnak nyitva ünnepnapokon, jogszabály rendelkezik. Eszerint nyitva lehetnek a többek között a benzinkutak, az újságárusok, a non-stop boltok, trafikok, a vendéglátóhelyek, vagy az ügyeletes patikák.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.