Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Már megint balhé volt a BL-döntő előtt, több mint 50 ember letartóztatásra került

A Real Madrid győzelmével záruló BL-döntő előtt komoly összetűzés alakult ki a szurkolók és a rendfenntartók között.

...svg content...Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Real Madrid a Borussia Dortmund elleni 2-0-s győzelemmel biztosította be 15. BEK/BL kupáját, eközben a Wembley Stadionban történt biztonsági szabálysértések miatt több mint 50 letartóztatásra került sor.

A mérkőzésen Dani Carvajal és Vinicius Jr. második félidőben szerzett góljai alapozták meg a spanyol csapat győzelmét, az eseményt azonban biztonsági problémák árnyékolták be, hiszen a kezdő sípszó után több néző is a pályára rohant, miközben odakint pedig jegy nélküli szurkolók próbáltak meg bejutni a stadionba. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A Metropolitan Police a mérkőzés után megerősítette, hogy több mint 50 személyt tartóztattak le a Wembley Stadionban. A letartóztatások elsősorban a nem sokkal a mérkőzés kezdete után történt pályára történő berohanásokhoz, valamint számos, a biztonsági intézkedések megsértésére tett kísérlethez kapcsolódtak.

„A rendőrök 53 letartóztatást hajtottak végre a Wembley stadionban – ötöt a pályán történt behatolás kapcsán, a többiek többségét pedig a biztonsági intézkedések megsértésére tett kísérletek miatt”, nyilatkozta Louise Puddefoot, a Metropolitan Police parancsnoka, aki hozzátette, a stadionba történő jogellenes bejutási kísérletek többsége a személyzet és az erőteljes rendőri fellépésnek köszönhetően sikertelen volt.

Több mint 2000 rendőrt vezényeltek ki a Bajnokok Ligája-döntő és a kapcsolódó szurkolói rendezvények biztosítására, ennek ellenére az interneten keringő felvételeken látható, amint egyes csoportok megpróbálták megrohanni a bejáratokat, de Puddefoot szerint ezek nem feltétlenül jelentenek sikeres behatolást, ugyanis a bejáraton túl is többszintű biztonsági ellenőrzésen kellett még átjutni.

Nem ismeretlen a jelenség

Hasonló káosz tört ki a 2022-es párizsi Bajnokok Ligája-döntőn is, ahol több tízezer liverpooli és madridi szurkolónak kellett megküzdenie a Stade de France-nál rosszul szervezett sorokkal, ami végül a biztonsági intézkedések meghiúsulásához vezetett. Akkor a szervezők a jegy nélkül késve érkező Liverpool-szurkolókat okolták a történtekért, egy független jelentés azonban az UEFA-t találta elsődleges felelősnek a majdnem „halálos kimenetelű tömegkatasztrófáért”.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.