Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Már a Xiaominak is van saját robotkutyája

Fotó: Xiaomi
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 14. - 00:40

A Xiaomi ma bejelentette a CyberDogot, egy nyílt forráskódú négylábú robotot, amelyet a fejlesztőknek szánnak, hogy “építsenek rá” és alkalmazásokat készítsenek hozzá. A gép, amely a Boston Dynamics Spotjának egy izmosabb változatára hasonlít, a Xiaomi mérnöki tudását mutatja be, beleértve a saját fejlesztésű szervomotorokat is.

A gépet az NVIDIA Jetson Xavier NX egy változata működteti, amelyet a világ legkisebb AI szuperszámítógépének neveznek. Ami a világ megtapasztalását illeti, a CyberDog 11 érzékelővel rendelkezik teste fölött, köztük érintés- és ultrahangos érzékelőkkel, kamerákkal és GPS-szel, amelyek segítségével “interakcióba léphet környezetével”.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit
Fotó: Xiaomi

A Xiaomi szerint ez a technológia elég jó ahhoz, hogy a CyberDog képes legyen követni a gazdáját és eligazodni az akadályok között. Képes továbbá a testtartás azonosítására és az emberi arcok követésére is, így képes egy csoportban lévő egyének kiválasztására és követésére.

Fotó: Xiaomi

Ahelyett, hogy általános termékként értékesítené, a vállalat egyelőre 1000 darabot ad ki ebből a “Xiaomi rajongók, mérnökök és a robotika szerelmesei számára, hogy közösen fedezzék fel a CyberDogban rejlő hatalmas lehetőségeket”. Ezt egy nyílt forráskódú közösség fogja elősegíteni, amelynek a Xiaomi ad otthont, és amelyet egy robotikai laboratórium építése követhet, hogy megteremtse az utat a “jövőbeli innovációkhoz”.

Persze a robotkutya nem olcsó, és azoknak az embereknek, akik hajlandóak részt venni benne, 9999 jüant, azaz körülbelül 467 ezer forintot kell majd kiadniuk, hogy beszerezhessenek maguknak egyet – írja az Engadget.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.