Május végén kezdődhet meg az iPhone 13 készülékek chipjeinek gyártása

Concept Creator
not image

Kulcsár Péter

2021.április.8 - 05:30

Ha hihetünk a kiszivárgott információknak, akkor a következő generációs Apple-mobilokban használt A15 lapkakészletek gyártási folyamatai május végén startolhatnak el.

A cupertinói techóriás beszállítója, a TSMC idén májusra tervezi az A15-ös chipek gyártásának beindítását, azonban a globális chiphiány még közbeszólhat – írta a MacRumors hírportál.

Az új lapka az 5 nanométeres megoldás továbbfejlesztett változata lesz, amely az A14 Bionic chipekben debütált 2020-ban az iPad Air és az iPhone 12 modellsorozatoknál. Bár a jelentésből nem derültek ki fontosabb részletek, szinte biztosra vehetjük, hogy a szóban forgó egységek gyorsabbak és hatékonyabbak lehetnek elődjeikhez képest.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egészségügyi és gazdasági válság következtében az iPhone 12 modellszériát októberben indította útjának az Apple a korábban megszokott szeptemberi rajt helyett.

Ming-Chi Kuo elemző szerint idén már minden visszaállhat a normális kerékvágásba, így a cupertinóiak szeptemberben mutathatják be a legújabb készülékeket, ami a TSMC bejelentése után korántsem megvalósíthatatlan feladat.

Az A15 chipen kívül további újdonságokra számíthatunk az iPhone 13 okostelefonok esetében, a pletykák alapján például lerövidülhet a notch, illetve a kijelzők is megújulhatnak.

Egyre több analitikus véleménye egybecseng, melyek szerint a Pro és Pro Max modellek megkaphatják a speciális ProMotion 120 Hz-es paneleket always-on-display-jel és kijelző alá beépített ujjlenyomat-olvasóval, illetve egy matt fekete festésű modellt is prognosztizáltak.