Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

A majmokat ünnepelték Thaiföldön, hatalmas lakomát rendeztek az apró állatoknak

TÉMÁK:
#Thaiföld
Fotó: Unsplash/Juan Rumimpunu
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Majomünnep éves fesztiválján az apró állatokat ünnepelve hatalmas lakomát rendeztek a majmoknak, akik egy pillanat alatt befalták a nekik szánt finomságokat.

Az AP jelentése szerint a reggeli csúcsforgalom közepette helyezték ki a hagyományos, tálcákat tartó majomszobrokat az ősi Három Pagoda épülete előtt, miközben az önkéntesek az út túloldalán készítették elő a majmoknak szánt lakomát.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Makákók tömege rohamozta meg kirakott ételeket, s bár olykor egymással is harcba szálltak a legfinomabb falatokért, szerencsére incidens nem történt, a látogatók és a helyiek pedig egyre többen érkeztek a helyszínre, hogy ünnepeljék az apró állatokat.

Ahogy az a Twitteren közétett felvételeken is látszik, a gondosan előkészített lakomát a templom irányába vitték, ám már az úton letámadták az önkénteseket a majmok, noha nem őket, csak az ételt akarták – és gond nélkül meg is szerezték.

Noha ez a fesztivál kifejezetten szórakoztató látványt nyújt, a szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy ez nemcsak a majmokról szól: Yongyuth Kitwatanusont, a fesztivál alapítója rámutatott, Lopburi városában harmóniában élhetnek a majmok és az emberek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy korábban mindössze 300 majmot számláltak, mára azonban több mint 4000-re növekedett számuk.