Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Megérkezett Majka hosszú válasza Jakab Péternek, Vona Gábor is szóba került

Fotó: Majka (Majoros Péter) koncertje a debreceni Campus Fesztiválon 2019. július 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Majka elérkezettnek látta az időt, hogy válaszoljon Jakab Péternek, de Vona Gábor is szóba került, akárcsak sok minden más is.

Majka új dala nagyon nagy siker, és a dalszövege miatt pláne bejárta a sajtót, politikai szinten is. Sok időnek nem kellett eltelnie ahhoz, hogy megszülessenek az első reakciók, többek között Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke is reagált.

A híres rapper, dalszerző és televíziós sztár, aki hosszú ideje üzletember is úgy döntött, hogy hosszasan reagál a Facebook oldalán. Tisztába tett pár dolgot, mert sokan még mindig nagyon mást hisznek, mint ami a valóság.

„Én a NER kegyeltje… Elképesztő mennyi mindenkit “nem” érdekel ez a nóta, és mégis mennyi mindenki érzi azt, hogy beszéljen róla, ezzel meglovagolva azt a sikert és népszerűséget, amit nekünk pár nap alatt sikerült elérni.” – írta a posztjában Majka.

„Ráadásul egy olyan sikerről beszélek, amit pártoknak súlyos pénzekből, kampányra elköltött száz milliókból sem sikerült. Innen nézve meg is értem a frusztráltságot. Másfél évvel ezelőtt találkoztam Szijjartó Péterrel, és most Jakab Peter erre hivatkozva arra kér, hogy válogassam meg a barátaimat..(????)”

Találkozás Szijjártó Péterrel

„Soha semmilyen plusz juttatásban nem volt részem, mert találkoztam a külügyminiszterrel és elmondtam neki, hogy a járvány miatt ku*va nagy bajban van az az iparág amiben dolgozom. Ha egy kompetens emberrel leülünk beszélgetni, hogy milyen megoldást tudna javasolni arra, hogy ne veszítsék el azok az emberek a munkájukat, akik a közvetlen munkatársaim, akkor az mindjárt a cinkosunká válik vagy barátommá lép elő?”

„Sajnos a magyar közgondolkodás szerint igen… Jószándékkal mentem el, és azonnal megbélyegeztek. De tanultam belőle.. Jakab Pétert az sem zavarja, hogy annak a pártnak az érdekeit képviseli, sőt vezette, elnökölte, akiknek tagjai vállaltan rasszista, antiszemita kijelentéseket tesznek, megkérdőjelezik a holokausztot vagy akár a múltban szélsőséges félkatonai szervezeteket pénzeltek.”

„Különösen visszás ez onnan nézve, hogy Jakab Peter felmenői közt vannak zsidószármazású emberek, és az pedig egyenesen sokkoló, hogy Jakab Peter kéz a kézben jár olyan “elvtársakkal”, akik holokamuznak, miközben Jakab Peter dédapja egy Auschwitzi haláltáborban halt meg. (??????) Képzeljük el, hogy milyen beszélgetések zajlanak privátban ezek között az emberek között, ha a nyilvánosság előtt is ilyen mondatok hagyják el a szájukat.”

Vona Gábor is szóba került

„És ezek után Jakab Péter kér meg engem arra, hogy válogassam meg a barátaimat… agyrém Aztán itt van Vona Gábor, aki szintén ezt az “üzleti modellt” képviselte egy darabig. Ő egyenesen az alábbi dolgot jelenti ki: “Sokak szerint Ákos a Fidesz zenei szimbóluma, de ez már nem igaz. Ákos a múlt. A maga értelmiségi attitűdjével ő még a polgári, jobbközép politika maradványa, de ennek a populista, leuralós NER-rendszernek már egyértelműen Majka a szimbóluma. És ez a dal ezen nem változtatott, csupán még egyértelműbbé tette. “

„Hát erre már köpni nyelni nem tudok. Ez lassan már bonyolultabb, mint egy Christopher Nolan film. Úgy beszélnek ezek a fickók rólam, mintha én évek óta Tusványoson Bayer Zsoltot ölelve, Rákay Philip seggéből narancsszínű zászlóval integetnék. Úgy csinálnak, mintha a teltházas koncertjeinket a kormány szponzorálná és állami támogatásból megvett ingyen jegyeket osztogatnék minden Fidesz szimpatizánsnak.”

„Aztán amikor elfogynak az észérvek, akkor lőnek rám a mindent elpusztító csodafegyverrel: TE A TV2-NÉL DOLGOZOL!!!! Ezt mindig elő lehet venni… Mészáros Lőrincnek közel 343 cége van. Itt nagyjából 25 ezer ember dolgozik, és akkor nem beszéltünk még azokról a cégekről, emberekről, akik közvetve vagy közvetlenül dolgoznak neki.”

„Gondolom mindannyian Fidesz szavazók…(khm) Egy útépítőnek el kéne dobnia a lapátot, egy hotel szakácsának a fakanalat, a kaszinó dealerének a zsetonokat, ha nem ért egyet a főnöke valamelyik döntésével? Nagyon szép ideológiának tűnik ez, de kérem szépen a gyakorlatban ezt vajon, hogy lehetne megvalósítani?”

17 éve dolgozik a TV2-nek

„17 éve dolgozom a TV2-nek. Volt egy pár tulajdonosa azóta. Sosem volt semmilyen beszélgetésem senkivel arról, mit avagy kit kelljen képviselnem. Ha nem mennék el azokra a fellépésekre, ahol valamelyik politikai párttal közvetett vagy közvetlen kapcsolatban lévő cég a szervező, megrendelő, akkor hova mennék? Otthon ülnék és a gyerekeknek magyaráznám milyen fa*a csávó az apjuk, miközben éppen küszöböt vacsorázunk.”

„A magyar ember akkor nem azt mondaná, hogy NER kegyelt vagyok, hanem hogy hülye!! Melyik a jó megoldás? Én mindenképpen rosszul járok. A legfájóbb pont ezeknek az embereknek talán az, hogy két évtized alatt kiépítettem egy olyan autonómiát, ami nekik sosem sikerült. Kicsit sincs hatással a munkámra az, hogy ki jön vagy ki megy a politikai életben.”

„Olyan emberek osztják az észt, akiknek valójában a munkájuk ki is merül ebben. Olyan emberek osztják az észt, akik valójában teljesítményt, eredményt felmutatni nem tudnak az elmúlt években, de mégis fizetésük van a munkájukért. Ha így nézzük, hozzájuk képest én azt hiszem még keveset is keresek.

„Tessenek élvezni a dalt és elfogadni, hogy vannak akik ragaszkodnak a függetlenségükhöz. De legfőképpen tessenek példát venni arról, hogy hogy kell megszólítani azokat az embereket, akiket egyébként nem sikerült akkor, amikor pont az adófizetők milliárdjait költötték el erre a célra. /A videóklip 2,5 millió forintba került. A dal elkészítése nagyjából 300.000 A saját munkámat és a Tomiét nem tudom pénzre váltani./”