Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Majdnem duplájára nő jövőre a fesztiválok támogatása

Az NKA szerdai közleményében kiemelik, a pályázatok benyújtásának határideje november 9. éjfél.

...svg content...Fotó: Marics Péter és Valkusz Milán a ValMar együttes koncertjén a debreceni Campus Fesztivál nyitónapján, 2023. július 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az idei fesztiváltámogatások majdnem duplájára, hatszázmillió forintos keretösszegre pályázhatnak a fesztiválok jövőre a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumánál.

A felhívás szerint a jövő évi kulturális fesztiválok támogatásra hatszázmillió forint áll rendelkezésre, míg idén a keretösszeg csupán 330 millió forint volt. A pályázatok benyújtásának határideje november 9. éjfél – áll a Nemzeti Kulturális Alap, az NKA szerdai közleményében. A Kulturális Fesztiválok Kollégiuma pályázati célja az olyan magas színvonalú, művészeti értéket létrehozó és bemutató, többnapos, 2024. január 1. és 2024. december 31. között megrendezendő kulturális fesztiválok támogatása, amelyek önálló koncepcióval és egyedi arculattal rendelkeznek, rendszeres időközönként és ismétlődően valósulnak meg, valamint legalább három egymást követő napon tartanak. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Az NKA nyílt pályázata olyan fesztiválok támogatását részesíti előnyben, amelyek többek között gazdagítják a nemzeti műveltséget, fiatal tehetségeket is bemutatnak, az ország egy-egy települése kultúrájának megismertetéséhez is hozzájárulnak, valamint tükrözik az NKA szellemiségét.

A megemelt keretösszeg lehetővé tette, hogy növeljék az igényelhető támogatási összeget is, azaz pályázatonként 15 millió forint helyett húszmillió forintra lehet pályázni. A döntési lista várhatóan decemberig megjelenik, amellyel a kollégium a szervezés kiszámíthatóságát és gördülékenységét szeretné segíteni.

Az előző évek tapasztalatai alapján módosították többek közt az elvárt önrész nagyságát, annak számítási alapját és a saját bevétellel szemben támasztott elvárásokat is, ezért a kollégium figyelmezteti a pályázókat, hogy figyelmesen olvassák el a felhívást, mert hiánypótlásra, javításra csak korlátozottan nyílik lehetőség.

A kiírás az NKA honlapján érhető el.

(MTI)

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.