Clouds
21 Budapest
Dollár
346,97 Ft
Euró
371,71 Ft
Font
428,85 Ft
Bitcoin
27,752 $

Magyarország visszavárja a Liu testvéreket

Debrecen, 2020. január 25. A gyõztes magyar Liu Shaolin Sándor (hátul) és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres számának döntõje után a debreceni Fõnix Csarnokban 2020. január 25-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Kiderült, hogy miért nem vehettek részt – immár kínai színekben – a világbajnokságon.

Adminisztrációs hiba hiúsította meg a Liu fivérek jégre lépését a világbajnokságon, azonban a kínai nemzeti bajnokságban már versenyezhettek, ugyanakkor ha nemzetközi megmérettetésen is részt vesznek, úgy a következő ciklusig egészen biztosan nem válthatnak ismét országot.

Soron kívül Csak a gomolyfelhők zavarhatják meg a többórás napsütést kedden

Ezt Kósa Lajos is megerősítette, aki azt is elmondta, hogy Magyarország visszavárja a sportolókat, amennyiben úgy döntenek, hogy ismét hazai színekben szeretnének versenyezni:  „nem lenne egyszerű, de ha jönnének, visszafogadnánk a Liu testvéreket”.

Kósa hozzátette, hogy 2026-ra érhet Magyarország ismét olyan szintre gyorskorcsolyázásban, mint a Liu testvérek idején. Kiemelte továbbá, hogy két tehetséges koreai versenyző is Magyarországra jön edzeni.

„Momentán van két koreai fiú, aki bármikor képes egy világbajnoki éremre, de erre sanszuk sincs, mert Koreában csak az ötödik-hatodik helyen állnak a rangsorban” – fogalmazott Kósa a 24.hu-nak adott interjújában.

A Liu testvérek első kínai versenyükön új klubjuk színeiben, a Tiencsin színeiben indultak, Shaoang 500-on és 1500-on is bronzérmet szerzett, Shaolin Sándor 1500-on a hatodik helyen végzett, 500-on pedig a negyedik pozícióban zárt.