Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

Hazánkba is megérkezett a fizetős Facebook

Magyarországon kedden jelent meg a Facebook asztali böngészős változatában a Meta Platforms ajánlata.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Meta október végén jelentette be, hogy a Facebooknak és az Instagramnak fizetős változata is lesz, hozzátéve, hogy a lépésre az európai uniós szabályozás miatt kerül sor. Ezt most is kiemelte a cég abban a felbukkanó ablakban, amellyel a Facebookra belépve találkozhatnak a magyar felhasználók.

Ahogy arra az előzetes információk alapján számítani lehetett, ha a felhasználók hirdetések nélkül szeretnék használni a webes felületet, az 10 euróba (nagyjából 3800 forint) kerül. Ebben már az adók is benne vannak, vagyis ennél többet csak akkor kell fizetni, ha a cég árat emel, vagy ha változik a forint-euró árfolyam.

Amennyiben a felhasználók úgy döntenek, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel, úgy az eddigiekhez hasonlóan továbbra is látni fogják a reklámokat a közösségi oldalon. De a Meta arra is felhívta a figyelmet, hogy bárki bárhogy dönt, az nem örökre szól – írja a hvg.hu.

Ha tehát valaki később szeretné lemondani az előfizetését, azt is megteheti, ha pedig inkább szeretné azt megkötni, arra is lesz lehetősége. Akik viszont a mobilos alkalmazásból fizetnek elő – az alkalmazásboltok jutalékai miatt – 13 eurót (nagyjából 4800 forint) kell majd fizessenek.