Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,871 $

Magyar Péter bejelentést tett a Manfred Weberrel való találkozót követően

A Tisza Párt vezetője, aki jelenleg nem tartózkodik Magyarországon, beszámolt arról, mi is zajlott Manfred Weberrel a budapesti találkozójuk alatt.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a Tisza párt kampányzáró demonstrációján a Hősök terén 2024. június 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, Magyar Péter és az Európai Néppárt elnöke pénteken találkoztak egymással Budapesten, mialatt a KDNP egyértelművé tette, ha a Néppárt felveszi a frakciójába a Tisza Pártot, akkor azonnal kilépnek. Elnézve a jelenlegi helyzet, valószínűleg ez lesz a forgatókönyv, mert Weber és Magyar elégedettek egymással.

„Sikeres találkozón vagyunk túl Manfred Weber-rel, az Európai Néppárt elnökével és frakcióvezetőjével. Már önmagában az szokatlan és rendkívül megtisztelő volt, hogy az uniós választásokat megnyerő, legnagyobb európai pártcsalád vezetője, közvetlenül a választás után Budapestre látogat, hogy személyesen egyeztessen egy alig két hónapos párt képviselőivel. Ezenkívül örömteli volt, hogy a több,mint egyórás négyszemközti tárgyalásunkon rögtön megtaláltuk a közös hangot.” – írta a posztjában Magyar a találkozót követően a Facebook oldalán. Soron kívül Karácsony Gergely ismét kiakadt a Magyar Nagydíj alatt repkedő helikopterek miatt

Azt mondja, Weber semmilyen feltételt nem támasztott a Tisza Párt képviselőinek ahhoz, hogy csatlakozhassanak. A következő hét elejére ígérik a választ, ugyanis akkor lesz a szavazás a tagfelvételről. „Elnök úr semmilyen feltételt nem támasztott a TISZA Párt képviselőinek a néppárti frakcióhoz való csatlakozásához. Jövő kedden Brüsszelben hivatalosan szavaz a felvételről a néppárti frakció.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Magyar Péter cáfol is

Magyar továbbra is kitart amellett, hogy a Néppárt jelenti számukra az ideális utat az Európai Parlamentben, ahol sok delegált taggal dolgozhatnak együtt, lehetnek hatással az uniós életre, egész Európára. „A Tisza Párt konstruktív, a magyar emberek érdekeit képviselő módon fog dolgozni a néppárti frakcióban és a Parlamentben, hogy a lehető leghamarabb lezáruljanak azok az eljárások, amelyek akadályozzák az uniós támogatások Magyarországra érkezését.”

Azt mondja, hozzá hasonlóan Weber nem háborúpárti, és ezt Magyar Péter számára is egyértelművé tette a politikus, aki mostanában szintén sok bírálatnak van kitéve. „A megbeszélések során ismét egyértelművé vált, hogy ellentétben a kormányzati propaganda által sulykolt hazugsággal sem a Néppárt, sem annak frakcióvezetője, Manfred Weber nem háborúpárti.

Weber álhírnek minősítette azt a kijelentést, hogy a sorkatonaságot bevezetését ösztönzi. „Manfred Weber ismét megerősítette, hogy a Fidesz által neki tulajdonított kijelentés a sorkatonaság bevezetésével kapcsolatban soha nem hangzott el, azt egyszerűen álhírnek minősítette. Utoljára öt évvel ezelőtt járt magasrangú néppárti delegáció Magyarországon, ezért ez a találkozás történelmi jelentőségű és egy új, gyümölcsöző kapcsolat kezdete volt.”

Csípős választ kapott Karácsony Gergely az F1-es helikopteres posztjára

Kőrösi Koppány fejlesztéspolitikai szakértő sem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely legutóbbi posztját, ami ezúttal a Magyar Nagydíjról szólt.