Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Magyar Péter már nem akar Gulyás Gergővel beszélni, hiába a fia egyik keresztapja

Minden eddiginél mélyebbre süllyedt Magyar Péter és Gulyás Gergely kapcsolata, akik egykor barátok voltak.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Wittner Mária vándor-emlékkiállítás csepeli állomásának megnyitóján, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2024. június 3-án. Balról Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő (b) és Dudás Zoltán, a Fidesz-KDNP csepeli polgármester-jelöltje (b2). MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Magyar Péter egy új támogatási rendszert jelentett be a Tisza Párt javára, amin belül 50 ezer magyar állampolgárt várnak, akik készek pénzügyileg is támogatni a pártot. A Tisza Párt vezetője szintén fog szavazni vasárnap Budapesten, de elárulta, érvénytelen szavazatot ad majd le, mert Karácsony Gergelyt és Vitézy Dávidot sem támogatja.

Magyar Gulyás Gergelyről is tett említést, aki a Fidesz egyik legfontosabb minisztere, de már nincs közöttük baráti kapcsolat. Sőt, hosszú hónapok óta nem beszéltek egymással, és nagyon úgy fest, ez így is marad. Magyar arra sem nyitott, hogy újra beszéljen az egykori barátjával, annyira mélyre került ez az egész kettejük között.

Az első, februári Partizán-interjúban még azt mondta, reméli, hogy nem szakad meg minden addigi kapcsolata – jegyezte meg a 24.hu a Magyar Péterrel készített interjújában. „Nem is szakadt, de többen félve vagy áttételesen tartják velem a kapcsolatot. Gulyás Gergővel fél éve nem beszéltem, nem is akarok már, olyan mélyre süllyedt. Én még most is figyelek arra, hogy senkinek a magánéletére ne tegyek megjegyzést, ne nevezzek senkit pszichopatának, gyilkosnak.”

Arra is fény derült, hogy Gulyás Gergely Magyar Péter középső fiának keresztapja, de csalódott benne, noha egykor valóban jó barátok voltak. „Ők erre nem figyelnek, és ezzel leírták magukat, mert ez a viselkedés minden, csak nem polgári és nem konzervatív. Természetesen nem hittem, hogy Gulyás Gergő támogatni fog, de jó barátom volt sokáig, a középső fiam keresztapja, ezért azt gondoltam, hogy van az a szint, ami alá nem megy le. Tévedtem, ő is beleállt ebbe.”

Gulyás nagy szerepet játszott abban, hogy Magyar a Fideszhez csatlakozott, ugyanis ő ajánlotta be őt. „Engem szegény Gulyás Gergő ajánlott a Fideszbe, mostanában biztos sokan a fejére olvassák.” Ugyan már politikusnak mondhatja magát a Tisza Párt vezetője, ez sokkal korábban is megtörténhetett volna. „Akkoriban olyan munkahelyeken dolgoztam – bíróságon, aztán ügyvédi irodában –, ahol nem nézték volna jó szemmel. De volt pillanat, amikor elgondolkodtam rajta, és lehettem is volna politikus. Lehet, hogy Gulyás Gergőnek köszönhetően nem lettem az.”

Nagy Feró szerint Magyar Péter nem jelent fenyegetést, és sok pénz lehet mögötte

Nagy Feró ugyan elismeri Magyar Péter és a Tisza Párt eredményét, nem gondolja úgy, hogy veszélyes lenne a Fideszre.